El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Andreu Bernabeu, Responsable de l’Àrea de Joventut de Podem Alcoi.

Andreu Bernabeu

Que l'única opció no siga anar al Centre Comercial

Tenim la immensa sort de viure a una ciutat amb un ampli ventall d’artistes, músics, actors i actrius, escriptores i contacontes, tècnics en animació…

Tenim la immensa sort de viure a una ciutat amb un ampli ventall d’artistes, músics, actors i actrius, escriptores i contacontes, tècnics en animació socio-cultural i un llarg etcètera de persones que treballen amb passió les arts i la joventut.  Però malauradament l’oferta d’activitats atractives per a les més joves és insuficient.

La mancança d’activitats i d’espais adequats per passar una bona estona amb els amics i les amigues, o amb la família, és fa més pal·lesa que mai cada estiu, quan es fa més vida al carrer i donat que bastants famílies no disposen de l’oportunitat de poder planejar unes vacances fora d’Alcoi.

Sí bé, l’obertura aquest estiu de la biblioteca infantil-juvenil Tirisiti, amb les seues pròpies animacions lectores i tallers, ha estat un encert,  el tancament durant el període estival del Centre Cervantes Jove d’Alcoi ha estat un gran desencert, doncs ha deixat a decenes de joves alcoians i alcoianes sense un lloc on poder passar les vesprades caloroses. Així com també és un desencert que la Regidoria de Joventut no compte amb un Tècnic de Joventut i no tinga  dades reals sobre quantes xiquetes, xiquets  i adolescents participen a les activitats programades al llarg del  curs. El Govern del PSOE no deuria tindre l’àrea de joventut com «l’assignatura maria».

No sempre és fàcil arribar a la gent jove, però no per això hem de renunciar a construir espais i dinàmiques d’oci sa i atractiu. Espais on les bandes de música locals assagen, on la interacció amb el medi ambient siga la protagonista , espais on les més joves puguen mostrar les seues obres (musicals, plàstiques,teatrals) amb facilitat, espais familiars a la fresca dinamitzats amb les Tècniques d’animació socio-cultural.

Necessitem un Alcoi lúdic, cultural i divertit, on l’única opció d’una vesprada qualsevol no siga anar al Centre Comercial.

Andreu Bernabeu