El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Què no podem fer amb el Toc de Queda decretat per la Covid-19?

El Consell indica que aquestes mesures busquen reduir l'oci nocturn i les reunions socials, però mantenint l'activitat econòmica i la resta de situacions de la vida diària i social compatibles amb les mesures de seguretat que ja existeixen

El Toc de Queda es decreta a la Comunitat Valenciana definitivament per la situació actual de la Covid-19. Açó suposarà confinaments nocturns i tancaments de parcs infantils a la nit. Cal estacar que entre aquest dissabte 24 i diumenge 25 d'octubre hi ha algunes variacions, segons l'Ajuntament d'Alcoi. La principal és que aquesta nit de dissabte 24 (la del canvi d'hora) el confinament nocturn comença a la 1 de la matinada, mentre que diumenge 25 serà a partir de les 12 de la nit. També a partir de diumenge les reunions socials i particulars es limiten a un màxim de 6 persones.

Segons la Generalitat Valenciana, aquestes mesures busquen reduir l'oci nocturn i les reunions socials, però mantenint l'activitat econòmica i la resta de situacions de la vida diària i social compatibles amb les mesures de seguretat que ja existeixen, com són portar màscareta, mantenir una bona higiene de mans i la distància social d'1’5 metres. A Ibi, l'alcalde, Rafael Serralta, també ha publicat un comunicat. 


Els establiments d'hostaleria no podran admetre a nous clients una hora abans de la fixada per al toc de queda. A més, es marca la prohibició de venda d'alcohol a partir de les 22 hores, encara que no afecta aquesta limitació horària a la restauració i hostaleria.Per tractat tots aquests temes, autoritats i cossos de seguretat s'han coordinat a una reunió a Alcoi. L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, els regidors de Seguretat i Protecció Civil, Raül Llopis i Jordi Silvestre, han mantingut una reunió aquest migdia amb responsables de la Policia Local, Cos Nacional de Policia, Protecció Civil i serveis municipals, amb la finalitat d'abordar les noves mesures i la seua implantació a Alcoi. Per tant, es manté el dispositiu policial previst amb la finalitat de garantir el compliment de les noves mesures.

Excepcions
En aquest horari de confinament nocturn hi ha excepció per motius laborals o d'urgència. Des de l'Ajuntament d'Alcoi asseguren que aquestes excepcions són "mobilitat laboral, desplaçar-se per a utilitzar mitjans de transport col·lectius com l'avió, tren o autobús, subministrament, proveïment bàsic (com farmàcies), neteja viària i emergències".

El departament de salut d'Alcoi suma 49 casos en l'actualització del divendres 23 d'octubre marcada per la Conselleria de Sanitat. Un increment més proper al que és habitual que el repunt de l'última actualització.

La incidència per municipis és molt dispar a l'Àrea de Salut d'Alcoi, i mentre la meitat dels pobles de les comarques no registren cap positiu, trobem una acumulació preocupant a Muro o Beniarrés. A l'Hospital, de tots els llits UCI per a totes les malalties, quasi la meitat estan ocupades per casos de coronavirus.