El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Què opina l'Alferes dels Ligeros sobre uns Moros i Cristians de 4 dies a Alcoi?

Rafael Aracil / AM

En l'hipotètic cas de celebrar-se les dues Entrades de matí, els colors del disseny, carrossa i boato de l'Alferes Moro variarien.

La Festa d'Alcoi ha tingut notícies sobre el seu futur. La Junta Directiva de l'ASJ ha obert la possibilitat a celebrar unes festes de 4 dies en la seua pròxima edició (no se sap cert si a 2021 o més endavant). L'Alferes Moro dels Ligeros, Rafael Aracil, ha reconegut que "feia falta una notícia així" i li pareix una decisió "molt encertada".

Rafael Aracil ha contat a ARAMULTIMÈDIA les seues impressions sobre la possibilitat d'uns Moros i Cristians de 4 dies. L'ASJ ho ha posat damunt la taula i l'Ajuntament li ha donat suport. El canvi més important seria que les entrades se celebrarien en dies diferents. L'alferes Moro seria un dels més afectats quant a aquest canvi, ja que, en l'hipotètic cas de celebrar-se les dues Entrades de matí, els colors del seu disseny, carrossa i boato variarien.

Allargar les festes significa augmentar el pressupost de càrrecs i filaes, ja que suposa contractar més hores de música o fer més dinars i sopars, per posar uns exemples. Els primers trons encara no tenen clar aquesta decissió i tot està estudiant-se a hores d'ara. Aracil també indica que "desconeix com encaixar els festius locals" en uns Moros i Cristians de 4 dies.

Festes a 2021?

L'Alferes Moro dels Ligeros té moltes ganes d'eixir al carrer vestit amb el seu disseny de càrrec, però és conscient que és "complicat" celebrar les festes a 2021. Està d'acord en que tot depén de trobar una vacuna.

Rafael Aracil creu que les festes "no se celebraran a abril o a maig de 2021", però sí durant eixe any, fent referència a la possibilitat de celebrar els Moros i Cristians a finals de 2021. Com bé diu aquest càrrec, "la festa sense abraços i 'besaes', és inviable".