El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

¿Què passarà amb l'Escola Municipal de Teatre, la Mostra i el Tirisiti després que La Dependent haja suspés la programació al Teatre Principal?

Els xiquets són els que més gaudeixen amb el retaule / R. Lledó
El futur del Teatre Principal

La companyia resident al Teatre Principal, La Dependent, ja ha comunicat que suspén la programació a aquest espai a partir de març. El regidor de Cultura, Raül Llopis, apunta que des de l'Ajuntament volen fer el més ràpid possible el procés de contractació "per adjudicar-lo a l'empresa que siga, bé siga La Dependent o bé altra empresa. L'actual contracte ha de ser per a serveis i per gestió de personal, i no com a companyia resident". Llopis continua dient que "el Principal pot no deixar de funcionar. És una instal·lació municipal. Si volem fer algun esdeveniment, haurem de buscar un personal que es faça càrrec de poder obrir tècnicament la instal·lació"

La companyia resident al Teatre Principal, La Dependent, ja ha comunicat que suspén la programació a aquest espai a partir de març. El regidor de Cultura, Raül Llopis, apunta que des de l'Ajuntament volen fer el més ràpid possible el procés de contractació "per adjudicar-lo a l'empresa que siga, bé siga La Dependent o bé altra empresa. L'actual contracte ha de ser per a serveis i per gestió de personal, i no com a companyia resident". Llopis continua dient que "el Principal pot no deixar de funcionar. És una instal·lació municipal. Si volem fer algun esdeveniment, haurem de buscar un personal que es faça càrrec de poder obrir tècnicament la instal·lació". A més ja hi ha companyies que actuaran a altres teatres alcoiansLa Dependent ja hi ha convocat una roda de premsa on, a banda de presentar la programació d'aquesta última setmana de febrer, també comentaran "la situació en la qual es troben com a companyia resident i gestora del Teatre Principal". 

ARAMULTIMÈDIA ha preguntat a l'edil de Cultura per temes que importen a gran part de la ciutadania com és l'Escola Municipal de Teatre, la Mostra i El Betlem de Tirisiti. Pel que fa al retaule nadalenc, Ajuntament i La Dependent hauran d'aplegar a un acord, ja que "el contracte del Tirisiti va a banda del contracte com a companyia resident", segons confirma Raül Llopis.

L'Escola Municipal de Teatre, a hores d'ara, continua en funcionament. Alguns dels alumnes acudeixen cada setmana al CCJ i altres -els més majors- al Teatre Principal. Llopis indica que "volem que cause les menors molèsties als familiars i que els xiquets puguen finalitzar les seues activitats fins a juny".

Pel que fa a la Mostra de Teatre, els darrers anys s'ha celebrat en distints espais de la ciutat i un d'ells és el Principal. Aquesta fira escènica arriba a la 28a edició i se celebra del 26 de maig a l'1 de juny. El regidor de Cultura apunta que "en la Mostra de Teatre contemplàvem el Teatre Principal però encara està treballant-se i no està ni tancada la programació. Pot ser que organitzem un altre tipus de programació i no contemplem el Principal".