El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

#QuedatACasa

Ja circula via whatsapp el fer un homenatge espontani al personal sanitari aquest dissabte 14 de març a les 22 h. Es tracta d'aplaudir des de balcons i finestres per ells i per tots els que han de trebalar fora dels seus domicilis.

Des que el govern central ha decretat l'estat d'alarma, hi han succeït molts esdeveniments a Espanya i a les nostres comarques... Cues a supermercats per la sensació de falta d'aliments i menys moviment als carrers són dues de les estampes que més es repeteixen hores després d'aquest estat d'alarma.

La recomanació per part de les administracions és clara: com menys moviment de persones, menys probabilitats de contagi. La conseqüència immediata ha sigut el tancament de bars, biblioteques, locals d'oci o instal·lacions esportives privades, etc., per evitar 'temptacions'. Fins ací, tot clar.


I com açò va de responsabilitat, la majoria creiem que cadascú, individualment, anava a respectar les normes. Fins ara, gran part de la població no està respectant aquestes premisses. Llargues cues a alguns supermercats des de primera hora, persones desplaçades des de l'interior cap a la costa per passar una quarantena i teletreballar...


A primeres hores del matí, parlava amb un treballador d'una gran superfície, el qual està 'doblant torns' per fer front a la gran quantitat de gent que ha anat a comprar en el primer dia d'estat d'alarma. Em deia que són dels treballadors més exposats. I té tota la raó, com també ho són el personal sanitari, premsa o aquells treballadors que et porten el menjar a casa. Segons informa la Generalitat, "la suspensió del funcionament de bars, restaurants o cafeteries no afecta el servei de menjar a domicili que estos establiments tinguen integrats en la seua activitat habitual".


En aquests moments, opine que l'administració té més sentit comú que gran part de la ciutadania. Podrem discutir si les mesures arriben tard o no, però és molt fàcil parlar una vegada vist el nivell de propagació.


L'escenari és nou, per a tots. De fet, s'hi ha produït un terratrèmol al golf de València a les 6:39 h a la matinada i el 112 no ha registrat cap telefonada relacionada. Cal dir que la magnitud ha sigut de 2,9, però pareix que ningú o molt poca gent s'ha adonat.


Per favor, fem cas a les administracions. Fem-ho, almenys, pels que es juguen la vida i treballen per a nosaltres. Ja circula via whatsapp el fer un homenatge espontani al personal sanitari aquest dissabte 14 de març a les 22 h. Es tracta d'aplaudir des de balcons i finestres per ells i per tots els que han de trebalar fora dels seus domicilis.


Siga quin siga el motiu, per favor, si pots, #QuedatACasa