El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Queixa de l'empresariat pel mal ús dels contenidors de brossa als polígons

L'estat dels contenidors

Per a FEDAC, la imatge dels polígons, "no és la millor ‘carta de presentació’ per a clients, proveïdors ni per al conjunt d'una ciutat industrial".

FEDAC emet un comunicat on denuncia que els veïns han agafat el costum de tirar a les àrees industrials el que haurien de dipositar a l'ecoparc

El veïnat prefereix abocar matalassos, mobles, enderrocs i altres obectes voluminosos als contenidors dels polígons industrials perquè és més fàcil que anar a l'ecoparc. Per això, a Federació d'empreses de L'Alcoià i El Comtat, FEDAC, ha denunciat via comunicat el seu malestar per la imatge que els polígons donen als que els visiten.

A més a més les mateixes empreses no tenen on dipositar els seus residus perquè els contenidors estan plens.

Però la cosa no acaba ahí, perquè tal com es diu a la nota de premsa, passen les setmanes i els contenidors -que encara són els antics- no els buiden.

 

 

El que haurien de fer els veïns és anar a l'ecoparc municipal, però, segons FEDAC, aprofiten que estan en llocs poc vigilats i en carrers amplis per a descarregar tot tipus d'objecte.

Per a FEDAC, la imatge dels polígons, "no és la millor ‘carta de presentació’ per a clients, proveïdors ni per al conjunt d'una ciutat industrial".

En totes les àrees industrials

La situació es repeteix en totes les zones industrials d'Alcoi: Cotes Baixes, Cotes Altes, Santiago Payá, Beniata, etc; sent especialment preocupant en el de la Beniata i en concret en el carrer Filà Verds.

En aquets carrer està instal·lada una empresa que adquireix ferro i materials reutilitzables. Però només aqueixos materials, i la resta que no serveixen per a la venda, alguns dels proveïdors ho aboquen en ple carrer o en els contenidors. Estructures de mobles, cristalls, parts de mobles i finestrals s'acumulen en aquest carrer.

 

Negociant amb Jordi Martinez

FEDAC diu que ja han mantingut contacte directe amb el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, que és sabedor de la situació. Abans de l'estiu va proposar per al seu estudi la possibilitat d'instal·lar contenidors a l'interior del recinte de les empreses per al seu ús exclusiu. Peró la patronal pensa que aquesta solució potser no satisfarà a aquelles empreses que no disposen d'espai suficient.