El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Queixes entre el veïnat de la Beniata per la falta de contenidors

Bosses de brossa acumulades al carrer Alacant.

Des del Consistori asseguren que estan buscant solucions.

Fa anys que ho reclamen, però les seues queixes encara no han sigut ateses. Al carrer Alacant, en la Beniata, el veïnat critica l'absència de contenidors per a tirar el fem. Pateixen l'acumulació de brossa en les voreres i inclús l'aparició de plagues, que amb l'arribada de l'estiu comencen a proliferar. Des del Consistori asseguren que estan buscant solucions.

Aquestes solucions suposarien instal·lar una illa de contenidors a un dels solars municipals ubicats al carrer, prop d'on estan la majoria de cases. No obstant això, el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, al·ludeix a uns problemes amb el cablejat elèctric, que impedirien la immediata instal·lació.

L'alternativa a curt termini seria la de comptar amb contenidors de 250 l (més menuts que els habituals i fàcils de moure) que es disposarien en dos solars del carrer, un d'ells en el de l'antiga nau de Maquinària Ceres. "Tan sols s'ha de retocar un poc la vorera i per als vianants no seria cap problema", assegura l'edil.

Mentre l'administració local resol la qüestió, el veïnat continua amb les seues reclamacions, reiterades durant els darrers anys. Una veïna de la zona assegura que "ha sigut una deixadesa global de tots els partits polítics que han estat i passat per l'ajuntament governant, des de fa dècades".

A l'hora de tirar el fem, s'han de desplaçar o bé als contenidors que hi ha a l'inici de l'avinguda País Valencià, o ben bé fins a uns dels extrems del pont de Fernando Reig. És a dir, que s'han de desplaçar molts metres per a realitzar aquesta acció tan quotidiana. "Paguem impostos igual que en la resta d'Alcoi, però ací el panorama és tercermundista" assegura una altra veïna, que al·ludeix a les deteriorades condicions del carrer: "brossa, edificis derruïts ... No ens oblidem que es tracta d'una de les entrades a la ciutat, crec que s'hauria de posar èmfasi en això".

En els darrers anys les incidències enregistrades al servei municipal Línea Verda, han sigut una constant. Una d'elles resposta en agost de 2018, on es comunicava que "d'ací a poc temps en construirà una zona per a contenidors". Després de vora dos anys, encara no s'ha materialitzat.