El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Qui vulga disparar en l'Alardo ha de tindre dos anys d'experiència o superar un curs en AITEX

Aquells que vulguen disparar en l'Alardo han de tindre 2 anys d'experiència o superar un curs
El nou reglament permetrà als disparadors acreditats disposar de 2 quilos de pólvora

El curs tindrà lloc en les instal·lacions d'AITEX a Alcoi els pròxims 20 i 27 de gener i 3 de febrer. Des de l'Associació de Sant Jordi s'encarreguen d'avisar tant al que té l'experiència com al que no. Si tens qualsevol dubte, acudeix a la teua Filà.

La nova normativa d'explosius, aprovada en març, incrementa la quantitat de pólvora d'un a dos quilos per a cada persona que participe en l'Alardo de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi. Però es necessita acreditar experiència en, almenys, dos de les tres últimes festes de Moros i Cristians. I aquells que no hagen disparat en els últims anys o acaben de complir 18 anys i vulguen participar en l'Alardo, han de superar un curs de formació que se celebrarà a AITEX els dies 20 i 27 de gener i el 3 de febrer. S'ofereixen tres dies diferents per assegurar-se que la gent pot acudir i cobrir la demanda, però cada curs durà aproximadament 4 hores, un matí.

El llistat de les persones que tenen acreditada l'experiència ha estat acreditat per l'Ajuntament i està en mans de la subdelegació de Govern. Des de l'Associació de Sant Jordi, mitjançant el Primer Tro de cada Filà, està avisant a tots els festers perquè sàpiguen si poden disparar o han de fer el curset. Els festers que tinguen algun dubte han d'acudir a la seua respectiva Filà.

Per altra banda, ja s'ha anunciat que el repartiment de la pólvora serà en l'alberg caní, de propietat municipal, els dies 20 i 21 d'abril. Els festers arreplegaran la pólvora ja dins de les cantimplores que utilitzaran per a disparar.

El president de l'Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, reconeix que la nova normativa d'explosius "extrema les mesures de seguretat, però amplia la pólvora disponible". Olcina diu que "fa més d'un any que treballem en l'aplicació del nou reglament que, malgrat les dificultats, permetrà conservar l'esplendor d'un acte únic com l'Alardo de la Festa d'Alcoi".