El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quino Palací, president de JOVEMPA, a FITUR: "Es nota l'ascens de l'empresa alacantina"

L'Associació de Joves Empresaris de la Província està a FITUR amb 4 empreses de les nostres comarques. ARAMULTIMÈDIA les ha visitat totes en la fira del Turisme. Ací hem parlat amb Quino Palací, president de JOVEMPA l'Alcoià Comtat i responsable de l'empresa Crea 360.

El president de l'Associació Jóvens Empresaris de la Província d'Alacant (JOVEMPA) en l'Alcoià-Comptat i Foia de Castalla considera que "FITUR és un molt bon espai que reuneix als potencials clients de les empreses pel que intentem tancar moltes reunions i contactes, tant en clients consolidats com en potencials, amb l'objectiu d'optimitzar el temps i obtenir la màxima rendibilitat". En aquest sentit, la mitjana de reunions que estan tenint els empresaris alacantins és de 20-25 en aquests tres dies de fira.

Com explica Palací, el balanç de Fitur i, per consegüent, els resultats de tota eixa ronda de contactes que estan mantenint aquests dies "es vorà en dos mesos", doncs en aquest temps, "ja s'hauran firmat molts contractes que ací hem iniciat. És una fira molt amable, el client està en un entorn de treball i és més fàcil tancar negocis".

Top Nimbos de Liana Jordà, Sea Eventos de Tomás Tomás, Doblemente de Pau Ferri i la mateixa Crea 360 de Quino Palací són els representants de JOVEMPA Alcoià-Comtat en FITUR. Quatre empreses d'àmbits totalment distints que van des del sector tèxtil enfocat al sector hotels, passant per l'organització d'esdeveniments o la tecnologia en reserves de viatges, fins a la planificació de les ciutats.

Pel que respecta a Crea 360, està en Madrid treballant en projectes de planificació estratègica de ciutat i en programes europeus vinculats a destinacions turístiques intel·ligents. Per una banda, la planificació estratègica de ciutat consisteix a "tindre un full de ruta per actuar sobre la ciutat, és a dir, recavar dades per prendre les decisions més adequades, com per exemple, sobre la viabilitat o necessitat d'augmentar places hoteleres o la flexibilitat horària en el comerç".

A la dreta, el president de JOVEMPA, Quino Palasí, en FITUR

I, per l'altra banda, de posar al servei del viatger la tecnologia. És a dir, que "hi haja una integració entre el visitant i el municipi mitjançant la tecnologia que permeta, com per exemple, trobar places d'aparcament reial, reserves en restaurant reals i fins i tot, on ubicar el para-sol. De fet Benidorm és la primera destinació turística intel·ligent del món".

Com a president de JOVEMPA, Quino Palací fa un balanç molt positiu dels quasi tres anys que porta al capdavant de l'Associació que agrupa a 42 empresaris en l'Alcoià-Comptat i 500 en l'àmbit provincial, la qual cosa la converteix "en la xarxa de networking probablement més gran de la província d'Alacant".

En tot aquest temps, han guanyat "presència i notorietat" però sobretot han buscat "impulsar els projectes sòlids i consolidar empreses perquè, transcorreguts els primers cinc anys de vida, no desapareguen a través del curs de formació 'Operación consolida', on participen una dotzena d'empreses de la província".

Tal com diu Quino Palací en FITUR: "es nota l'ascens de l'empresa alacantina", i Madrid l'escenari que ho certifica.