El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quintuplicar la inversió en el manteniment dels carrers i elaborar un estudi de demanda del sòl industrial. Dues de les 'línies roges' del PP per a donar suport als pressupostos

L'actual líder dels populars, Rafa Miró, i l'alcaldable de la formació a l'Ajuntament d'Alcoi, Quique Ruiz.

En l'apartat de manteniment de la ciutat els populars plantegen incrementar en cinc vegades la partida de manteniment dels carrers de la ciutat, fins a aplegar als 200.000 €.

També sol·liciten l'elaboració d'un estudi de demanda del sòl industrial, en què es pregunte als empresaris la seua previsió de creixement per als pròxims 20 anys.

El Partit Popular ja ha transmés al Govern Municipal el seu document de propostes per al Pressupost de 2019, on s'inclouen 23 esmenes en matèria de dinamització i manteniment de la ciutat, i l'inici dels treballs en dos avantprojectes en matèria d'infraestructura per a l'accés a la ciutat. Sumades a totes elles els populars també plantegen una sèrie de premisses bàsiques, com són un calendari d'aplicació de les propostes, i que el debat sobre el pressupost tinga lloc en un plenari de caràcter extraordinari. Els populars rebran una resposta per part del govern la pròxima setmana, després de la qual decidiran la seua postura envers el suport als comptes anuals.

L'alcaldable a l'Ajuntament d'Alcoi del PP, Quique Ruiz, ha enumerat totes aquelles propostes que per a la seua formació són "irrenunciables", i sense les quals no es plantegen donar suport al pressupost. En primer lloc sol·liciten que s'ajuste a un màxim del 50% la despesa a realitzar durant el primer semestre de l'any en les partides de publicitat institucional i manteniment. A més demanen que el Govern establisca un calendari d'aplicació de les propostes fetes, el que suposaria un "compromís de compliment" al parer del popular Rafa Miró. Segons l'actual líder de la formació, el que ha fet el govern durant l'actual legislatura és "aprovar les propostes dels altres partits per a tirar avant el pressupost, però després no complir-les".

Les restants 23 propostes es divideixen en dues àrees temàtiques d'entre les quals el PP atorga a algunes el caràcter de "línies roges". En l'àrea de promoció econòmica demanen una oficina de captació d'inversions que permeta Alcoi eixir "al mercat a competir amb altres territoris i poder atraure inversions a la ciutat en tots els sectors", ha assegurat Ruiz. Aquesta proposta vindria acompanyada per l'elaboració d'un estudi de demanda del sòl industrial, en què es pregunte als empresaris la seua previsió de creixement per als pròxims 20 anys. L'objectiu, apunta Ruiz, és "conèixer quina és la realitat de les nostres empreses i veure si l'oferta de sòl industrial que planteja el Pla General és suficient, o cal pensar en altres alternatives".

En l'apartat de manteniment de la ciutat els populars plantegen incrementar en cinc vegades la partida de manteniment dels carrers de la ciutat, fins a aplegar als 200.000 €.

Quant als projectes estratègics plantegen algunes de les iniciatives que vénen recollides en el Pla d'Ordenació Urbana, com són l'accés a Alcoi pel Viaducte que dóna enllaç directe a l'Hospital; i la ronda que va des de Batoi fins al poliesportiu per a enllaçar amb l'accés de l'autovia.

Rafa Miró ha assegurat que serà Quique Ruiz el responsable de gestionar el pressupost que planteja el PP, un document que "s'ha treballat amb les bases del partit" i on a més s'especifica quines serien les partides municipals des d'on es podrien traure els diners per a aplicar les propostes.