El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quique Ruiz, alcaldable pel PP: "Gestionarem Alcoi a partir de juny, i amb el pressupost que planteja el PSOE és molt difícil donar el revulsiu que necessita la ciutat"

Els populars alcoians han celebrat un tradicional desdejuni nadalenc amb els mitjans de comunicació, on fan balanç de l’any passat i la legislatura que ara acaba, així com propòsits per a l’any nou. I per a l’alcaldable Quique Ruiz el propòsit és clar: recobrar l’alcaldia i posar en marxa mesures de dinamització econòmica i de millora de l’estat de la ciutat.

L’any 2019 que comença és molt important per al Partit Popular d’Alcoi, perquè tenen una oportunitat de recuperar en les urnes allò que perderen fa 8 anys, l’alcaldia de la ciutat. L’alcaldable Quique Ruiz assegura que ja treballen en u programa electoral, “amb les aportacions de la militància i el grup municipal; un programa creïble, ambiciós, i que sobretot done solucions a les persones”. 

I ara mateix està damunt la taula el debat dels pressupostos per a l’any pròxim,i enguany eixe pressupost i document és especialment important, perquè a partir de junt, jo i el PP aspirem a fer-lo útil”. Així, Quique Ruiz explica que detallaran pròximament una sèrie de propostes a afegir en els pressupostos, condició indispensable perquè el PP done suport als comptes, i s’especificarà també de quines partides s’ha de traure els diners, “de projectes que no s'executaran o tenen una dubtosa rendibilitat per a la ciutat, i passar els diners a propostes que siguen il·lusionant”.

Són declaracions que Quique Ruiz ha fet en el tradicional desdejuni nadalenc que el Partit Popular celebra amb els mitjans de comunicació, i al que ha assistit, per primera vegada, assegut a l’altra part de la taula. Ha estat acompanyat pel secretari local i portaveu a l’Ajuntament Rafa Miró, qui ha fet un balanç dels 8 anys de legislatura de Toni Francés.

Per a Rafa Miró, es tracta d’un govern “sense presa de decisió, sense pes específic davant altres administracions, i un govern incapaç de gestionar i així ho ha demostrat”. I posa diversos exemples de projectes que al parer del PP s’enquadren en alguns d’aquests problemes. Pel que fa a la falta de presa de decisió, Rafa Miró destaca el temps que s’ha estat amb projectes com Alcoinnova, l’Illa de Rodes el Bulevard o Al-Azraq. Per altra banda Miró considera que Francés no té presència en altres institucions i per això encara no s’ha aconseguit el BIC per a Rodes, o que “Alcoi no tinga pes específic dins del Pacsecova”. 

Però el més greu per a Rafa Miró és “la incapacitat de governar. Un pot no tindre pes polític o no prendre decisions, però no es poden cometre les errades d’aquest govern”. I ací parla de contractacions sense expedients com la Fira Tapa i Festa o l’Art Urbà, que el CEEM del Barranquet del Soler no estiga obert, que no estiga clara la gestió del Teatre Calderón “per incapacitat d’impulsar un contracte de gestió” o que encara no estiga el del Teatre Principal. Altres situacions que no agraden als populars i atribueixen a la deixadesa del govern és el retard amb l’enllumenat nadalenc o el Tirisiti, “un contracte que ens genera moltíssims dubtes, i l’errada en el cobrament de les entrades no ens pareix seriós”. Rafa Miró també lamenta que encara no estiga acabat el nou Pla General d’Ordenació Urbana ni el Pla Estratègic, proposat pel PP i aprovat en un plenari del 2015 però que “encara no s’ha fet”.