El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quique Ruiz, portaveu PP: "El Govern d'Alcoi ha abandonat la política d'accessibilitat"

Quique Ruiz i Amalia Payá, en la demostració d'AVANZAR

El Partit Popular reclama al govern municipal que "convoque a les entitats de manera urgent i pacte les intervencions a realitzar en matèria d'accessibilitat". 

Els populars asseguren que el grup de treball no es reuneix des de fa més d'un any, que encara no s'ha aprovat l'Ordenança d'Accessibilitat, i que no s'atenen les peticions dels col·lectius afectats. 

El Partit Popular denuncia incompliments del govern municipal en matèria d'accessibilitat. Asseguren que encara no s'ha aprovat l'ordenança d'accessibilitat "que el PSOE va anunciar per abans de final de l'any 2018". I que tampoc s'ha invertit tot els diners que s'havien compromés, "500.000 euros anuals en la millora d'accessibilitat, una quantitat que el PSOE va elevar a un milió d'euros durant la campanya electoral. Estem en l'últim trimestre de l'any i ni tan sols s'han debatut les accions amb els col·lectius implicats".

Perquè la falta de participació és altra de les crítiques, ja que el portaveu popular assegura que "les peticions dels col·lectius no són ateses", com per exemple la creació de la figura de coordinador d'accessibilitat a l'Ajuntament. Quique Ruiz diu que la comissió d'accessibilitat, "que no compta amb tots els col·lectius de mobilitat reduïda", no es reuneix des de juliol del 2018, i des del 2016 ha celebrat 7 reunions.

Els populars lamenten que en el plenari del passat mes de juliol es rebutjara una de les seues mocions per a posar en marxa un pacte per l'accessibilitat, "ens va sorprendre que el PSOE rebutjara la nostra proposta i més que assegurara que el que demanàvem ja estava en marxa. Ara hem comprovat que lamentablement, no és així". Considera que el govern local té "escassa voluntat" en aquesta qüestió, i reclamen l'Ajuntament "que convoque a les entitats de manera urgent i pacte les intervencions a realitzar en matèria d'accessibilitat". 

Els populars han assistit a la demostració de falta d'accessibilitat a la porta de l'Àgora, convocada per AVANZAR, i on tots els partits de l'oposició  han mostrat intenció d'estudiar la situació i reclamar de forma conjunta solucions al govern municipal.