El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Radoo, un projecte de ‘delivery’ format per joves d'Alcoi que cuida a clients i treballadors

Radoo a Dènia

Els seus creadors es mostren molts satisfets de la seua clientela i la descàrrega de l’app. La principal diferència de Radoo amb altres multinacionals del ‘delivery’ és el tracte personalitzat.

L’aplicació de menjar a domicili amb segell alcoià, Radoo, aspira competir amb altres grans companyies. Ho vol fer com millor sap fer-ho: amb el tracte personalitzat que els caracteritza i amb un ambient de treball mot bo. 35 restaurants d’Alcoi i Dénia ja confien en Radoo i en estiu han duplicat la descàrrega de la seua app.

Els seus creadors es mostren molts satisfets de la seua clientela i la descàrrega de l’app. La principal diferència de Radoo amb altres multinacionals del ‘delivery’ és el tracte personalitzat amb clients, restaurants i un contracte fixe per als seus treballadors.

Actualment operen a Alcoi i Dénia. A Radoo tenen una filosofía molt clara: no només volen créixer ells, sinó també els seus treballadors i els restaurants. Tothom forma part de Radoo.

Segons compten els seus creadors, “la idea és continuar creixent progressivament i a poc a poc, en ciutats pròximes on tindre algú de confiança per a donar-nos a conéixer i poder resoldre problemes de la manera més ràpida, adequada i professional". No descarten expandir-se en altres ciutats.

Radoo té un disseny apte per a tots els públics, fàcil, ràpid i molt intuïtiu. Asseguren que l'aplicació no dóna problemes i té les mateixes característiques que la seua competència, però es diferencien en el tracte al client, amb una atenció personalitzada, ràpida i eficaç.

Amb una bona presència i posant l'accent en el suport constant al sector hostaler, posant el seu granet de sorra en la societat.

Els seus treballadors són de les mateixes localitats en les quals actuen: persones amables amb bon tracte al client i educades. En Radoo tenen a persones treballant a les quals posen l'accent que han de formar part en el projecte.

Des de l'empresa indiquen que estan en continu creixement. Aquelles persones interessades a formar part de Radoo poden enviar el seu currículum a hola@radoo.app

Començaments de Radoo

Radoo naix en període de confinament per a ajudar al sector hostaler, un dels més afectats per la crisi derivada de la Covid-19. Van començar amb la digitalització de les cartes evitant d'aquesta manera un contacte directe amb cambrers i la seua higienització. Amb això van aconseguir seguretat tant per al client com per als hostalers. A mesura que van passant els mesos veiem l'oportunitat de llançar el delivery, fent competència a potències del sector com Ubereats o Glovo.

La seua diferenciació és un contracte laboral estable als nostres repartidors, mesclat amb un ambient laboral idoni de feedback constant i un tracte excepcional als clients. A més d'una aplicació per a l'usuari, amb un disseny atractiu, una altra app per a la gestió de les comandes del restaurant, una nova per als Raders (repartidors de Radoo) per a portar el control de les comandes i el seu procés i una última per a fer el repartiment i logística adequada de les comandes.