El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rafa Climent anuncia a la Fira Heimtextil de Frankfurt un augment de les exportacions del tèxtil valencià

De gener a setembre de 2017, les exportacions del tèxtil valencià es xifren en 695 milions, un 4,6% més que en el mateix període de l'any anterior

Segons Conselleria, "en 2017 les ajudes directes al sector han estat d'1,5 milions i per al 2018 hem fet una proposta de 2 milions, i també anem a augmentar els fons destinats especialment a la internacionalització a través de l'Ivace"

El Conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, junt amb la directora general d'Internacionalització, Maria Dolores Parra, i representants d'ATEVAL han visitat les empreses valencianes que exposen a Heimtextil, la Fira Tèxtil-llar de Frankfurt. Cal destacar que el 70% de les 114 empreses espanyoles són valencianes i 19 corresponen a L'Alcoià i El Comtat. Climent ha donat dades sobre l'estat actual del sector. Entre el període de gener a setembre de 2017, xifren les exportacions del tèxtil valencià en més de 695 milions d'euros, el que significa un augment del 4,6% respecte al mateix període de l'any anterior.

En aquesta fira es presenten les novetats, tendències i col·leccions de disseny tèxtil d'interiors per a 2018, com a teixit per a tapisseria, roba de llit, bany i taula, cortines i cortinetes, i revestiment de parets. Rafa Climent també hi ha recordat que "en 2017 les ajudes directes al sector han estat d'1,5 milions i per al 2018 hem fet una proposta de 2 milions, i també anem a augmentar els fons destinats especialment a la internacionalització a través de l'Ivace".

Heimtextil presenta les novetats, tendències i col·leccions de disseny tèxtil d'interiors per a 2018, com a teixit per a tapisseria, roba de llit, bany i taula, cortines i cortinetes, i revestiment de parets.

El conseller també indica que "l'aposta de sector tèxtil-llar valencià per la innovació, la tecnologia i la qualitat s'està traduint en els últims anys en un important augment de les vendes, de les exportacions i de l'obertura de nous mercats per tot el món".