El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rafa Climent i Jordi Davó, representants de les nostres comarques a les primàries de Compromís

Rafa Climent i Jordi Davó.

La votació a les primàries es realitza telemàticament a través d'aquest enllaç entre el 6 i el 8 de març.

S'espera que Alcoi, Ibi i Cocentaina puguen acollir punts físics per a dipositar el vot presencial.

La coalició valenciana encara el procés de primàries per a les Corts amb dos representants de les Comarques de l'Alcoià-Comtat. D'una banda el murer Rafa Climent, actual Conseller d'Economia Sostenible; i de l'altra l'alcoià Pau Davó. Tots dos opten a encapçalar les llistes de la formació per la circumscripció d'Alacant, on també opta el torruà Pau Torregrossa, en el seu cas al cos de llista.

Amb la seua candidatura Rafa Climent aspira a seguir en primera línia de la política valenciana, després que haja ostentat el càrrec de Conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació durant la present legislatura. En les primares de 2015 va ostentar la segona posició per la circumscripció d'Alacant, per darrere de la il·licitana Mireia Mollà.

L'alcoià Jordi Davó intentarà entrar per primera vegada a les Corts valencianes, després que es quedara fora en les primàries d'ara fa quatre anys. Davó és professor al departament de filologia catalana de la Universitat d'Alacant, ha sigut militant en el nacionalisme valencià des dels 90. Considera que "la pròxima legislatura ha de ser la de la consolidació i l'avanç dels canvis que hem viscut, i s'ofereix a "treballar per eixe objectiu des del nostre parlament, les Corts Valencianes".

Com a representant de l'Alacantí es troba Pau Torregrossa, natural de la Torre de les Maçanes, qui ha ostentat el càrrec de portaveu comarcal de Compromís. En el seu cas es presenta a conformar el cos de la llista, i no a encapçalar-la.

Terminis de les primàries

Les llistes definitives es donaran a conéixer a partir del 9 de març amb la finalització del termini de votacions. Fins a l'1 de març es troba obert el període per a inscriure's en el procés de votació, mentre que les votacions tindran lloc entre el 6 i el 8 de manera telemàtica, i el 9 presencialment. S'espera que Alcoi, Ibi i Cocentaina puguen acollir punts físics per a dipositar el vot presencial.