El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rafa Miró (PP) sobre la nova aula CDT d'Alcoi: "Mentre en Morella estan gastant-se vora 3,5 milions d'euros, a Alcoi la inversió és de 0 euros"

Un moment de la inauguració de l'aula CDT a l'oficina de turisme d'Alcoi
Els populars recorden que han presentat esmenes dos anys seguits als pressupostos de la Generalitat reclamen aquest CDT, però que no ha tirat endavant

Els populars consideren que la nova aula del CDT, tot i ser positiva per a la formació del sector turístic, es queda curta. "No ha suposat cap inversió, tan sols aprofita un espai ja existent en la Tourist Info", diuen els populars, que reclamen inversió per a crear un CDT d'Interior, com el que s'obrirà aquest estiu a Morella.

Els populars d'Alcoi asseguren que no tenen res en contra de la nova aula CDT que acaba d'inaugurar-se a Alcoi, però consideren que "no ha suposat cap inversió, tan sols aprofita un espai ja existent en la Tourist Info en la que s'impartirà formació enfocada al turisme". El que reclamen els populars és un Centre de Turisme d'Interior, com el que està projectat a Morella.

El portaveu dels populars alcoians Rafa Miró, diu que els CDT suposen un important recurs amb una "eficàcia demostrada en la pràctica, oferint xifres que superen el 90 per cent d'ocupabilitat dels alumnes en el curs de cuina, per exemple". En el cas de Morella considera que "estan sent àgils" amb l'obertura del que serà el primer CDT d'Interior de la Comunitat. Es preveu que estiga en funcionament aquest estiu i comptarà, segons expliquen els populars, amb naus per a cursos i un hotel-escola. És ací on els populars veuen una diferència clara, i Rafa Miró diu que "mentre en Morella estan gastant al voltant de 3,5 milions d'euros, a Alcoi la inversió és de zero euros".

Rafa Miró recorda que els populars han presentat esmenes als pressupostos de la Generalitat, tat en l'any 2017 com als del 2018, perquè s'incloguera una partida per a construir un Centre de Turisme d'Interior a Alcoi en considerar que "és el lloc més indicat". Fins i tot Miró diu que l'esmena del 2018 tenia el suport unànime de la corporació alcoiana, "però socialistes, Compromís i la resta de partits del Pacte del Botànic s'han oposat a què Alcoi compte amb aquest recurs".