El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rafa Serralta, alcalde d'Ibi: "Volem que el Molí de Paper tinga rendibilitat"

El Molí de Paper està catalogat Bé de Rellevància Local. L'objectiu del consistori iberut és tindre l'edifici consolidat abans d'acabar 2019

Comença el compte enrere per a solicitar ajudes, consolidar el molí de Paper i convertir-ho en un nou centre de referència museístic, turístic i cultural. 

Ibi ja ha presentat el Pla Director per al Molí de Paper, un primer estudi del que volen per a l'efici que antigament albergava el molí d'aigua. La idea és convertir-ho en un museu etnològic, un centre d'interpretació de la indústria que atraiga turistes i vista la porta d'entrada des d'Ibi al Parc Natural de la Font Roja. 

Però des del consistori d'Ibi tenen clar que un projecte com aquest costa de mantindre, i expliquen que "s'ha d'actuar en el complexe sense deixar d'actuar en altres coses que necessita el poble". Així, ara hi ha dos camins: un burocràtic en el que busquen ajudes i subvencions; i un altre de rentabilitat, en la que repensen què pot entrar bé en el Molí, i on barallen algun servei de restauració o un alberg juvenil. L'alcalde d'Ibi Rafa Serralta diu que necessiten algo que "ajude a mantindre les instalacions, que no genere més gasos que els ingressos".

Des d'Aramultmèdia volem saber més sobre aquest gran projecte de les nostres comarques, i hem parlat amb Rafa Serralta, alcalde d'Ibi, i Santi Cózar, regidor d'urbanisme. Tot al vídeo.