El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rafael Aracil, alferes dels Ligeros: "La decisió ha sigut un encert"

Rafael Aracil, Alferes dels Ligeros 2020.
  • El suport incondicional dels membres de la filà, amics i familiars de ben segur han ajudat Aracil a alçar els ànims: "Les mostres de suport han sigut abrumadores".

Resignació per a la vegada convenciment que era la millor decisió possible. Rafael Aracil, l'alferes moro 2020 de la filà Ligeros, accepta l'ajornament de les festes d'enguany amb una simple frase -"no hi ha més remei"-, i parla sobre el fort colp que va suposar la notícia: "en un primer moment em vaig sentir molt fotut i trist".

El suport incondicional dels membres de la filà, amics i familiars de ben segur han ajudat Aracil a alçar els ànims: "Les mostres de suport han sigut abrumadores". Tot és poc davant una situació tan inaudita com aquesta amb què ens trobem. Qui anava a dir-li a l'alferes dels Ligeros que l'ajornament de la trilogia festera seria una realitat. "Tot pot canviar d'un dia per a un altre" reconeix.

Respecte a les noves dates, es mostra cautelós: "no m'atrevisc a fer cap pronòstic, és feina de l'Ajuntament i l'Associació de Sant Jordi decidir nova data, encara que no seria un desgavell que les férem en octubre".

Per a la carrossa, sap que compta amb el suport del consistori per a emmagatzemar-la, i amb la banda musical tampoc tindrà problemes derivats del canvi de data. "La banda que ens acompanyarà és la de Beniarrés, on el meu cosí és president".