El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rafael Tortosa (capità moro): "No s'acaba el món. Espere que tot acabe prompte i triem les millors dates per a tots"

Rafael Tortosa el dia de la presentació de càrrecs /AM
  • "La Festa és germanor, per això no hi haurà problemes amb els càrrecs del 2021"
  • "Per culpa del coronavirus, les Festes tindran 2 sopars i 3 dinars més del previst"
  • "Li demane al poble que tinga tranquil.litat, els càrrecs estem preparats per a eixir al carrer"

El capità moro, Rafael Tortosa, és una persona molt optimista veu possible celebrar les festes d'Alcoi en 2020. Això sí, haurà de consensuar les dates amb la indústria de la Festa i comptar amb els càrrecs de l'any 2021 perquè no se solapen.

Optimista, amb bon humor i ganes que passe aquesta situació. Així hem trobat al capità moro, Rafael Tortosa, de la filà Cordó. Com la resta de càrrecs, superposar la Salut de les persones a qualsevol altra situació o esdeveniment. La Festa és molt important en Alcoi, però més important és que estiguem tots bé. "Més greu seria que caiguérem malalts", argumenta el capità moro, que aprofita qualsevol argument per a animar al poble d'Alcoi.

Segons Tortosa, cal veure sempre el costat bo de les coses. "Acabe de ser iaio d'un xiquet que es diu Mauro, i no haguera eixit en Festes. Com que es retarden, ja tenim rodella oficial i la meua il.lusió és que isca en l'entrada".

"Ho teníem tot enllestit, podem eixir al carrer"

Rafael Tortosa assegura que els càrrecs ho tenien tot previst i preparat donades les dates en les quals ens trobem. "Per això, demane tranquil.litat al poble d'Alcoi, perquè podem eixir al carrer amb relativament poc temps de preparació. Només s'ha de quadrar ben bé les dates amb carrossers, confeccionistes, bandes de música, etc" Tortosa és de l'opinió de comptar amb tota la Indústria de la Festa per a intentar quadrar unes dates que no perjudiquen ningú.

Pel que fa al fet de celebrar-les encara en 2020, Tortosa pensa que sí que donarà temps, sempre que s'ajuste amb els càrrecs de 2021. Segons el capità, que fou també president de l'Associació en l'època anterior, la germanor en la Festa és molt gran, "i per això, parlant i solucionant les coses, podem fer les festes encara enguany sense perjudicar el temps dels capitans i alferes de 2021".

La Filà Cordó, el boato, els emirs i les favorites estan disgustats, però conscienciats que "hem de passar açò. Tenim les millors festes de Moros i Cristians del món i hem de lluir-les", conclou Tortosa.