El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ramón Castañer mai caurà en l'oblit. Ja té la seua sala d'exposicions al Círculo Industrial

El Círculo ja té un nou espai expositiu amb el nom de Ramón Castañer. Més de 300 persones hi han assistit a l'acte

L'entitat, que ja ha complit 150 anys, ha ampliat les seues instal·lacions. La nova Sala d'exposicions 'Ramón Castañer' s'ha inaugurat en un emotiu homenatge en el dia que Castañer ha complit 90 anys. Tothom ha coincidit durant l'homenatge que aquest pintor mai caurà en l'oblit. ARAMULTIMÈDIA ha estat a la inauguració i ofereix aquest micro vídeo en el moment del descobriment de la placa en la Sala.

Més de 300 persones han estat al Salo Rotonda del Círculo Industrial per participar de l'homenatge que Alcoi i el Círculo han fet a Ramón Castañer. Ha sigut un acte molt emotiu en que han participat amics, familiars, autoritats, el món de la cultura alcoiana i tota la gent que s'ha volgut sumar a aquesta distinció.


La família de l'artista ha cedit al Círculo Industrial 80 obres del pintor alcoià. La mostra pictòrica ve acompanyada de l'edició d'un catàleg que ajudarà a donar a conéixer l'obra de l'artista. Aquestes 80 obres aniran rotant i, per començar, es poden veure més de 25.


Antonio Revert, amic des de la infantesa de Castañer, ha destacat algunes anècdotes en el seu discurs i, també, el gran sentit de l'humor que el caracteritzava. Ha acabat el seu discurs dient que "espera que al cel també estiga pintant".

Altre dels grans amics de Castañer és Antonio Castelló. També ha estat a la taula presidencial i ha comentat els espais on Castañer ha deixat la seua obra. Alguns d'aquests llocs són l'Església de Maria Auxiliadora, els murals de la parròquia de Santa Maria, Ajuntament d'Alcoi, al MAF, al MUBAG, a la seu d'Unión Alcoyana Seguros. També té obra fora d'Alcoi com és a València, al MUBAG d'Alacant, Ibi o Agres, entre d'altres. 

La viuda de Castañer, Pepa Botella, ha fet un discurs molt emotiu. De Castañer ha dit que, a banda de pintor, ha sigut un gran home i un gran pare. L'alcalde Toni Francés, per la seua banda, ha destacat que "Ramón és un artista que està molt present a Alcoi" i que aquest dia "és molt especial per a tots els alcoians". Completant la taula hi han estat Ramón Castañer Botella (fill) i Eduardo Segura (president del Círculo Industrial).