El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ramón Climent sobre el llibre '180 anys de Teatre Principal d'Alcoi - De 1838 a 1938': "Qualsevol cosa és possible al Principal"

Presentació al Principal / AM

Aquest llibre "té 1000 històries" i passen moltes coses al volant del teatre com successos, assassinats encara sense resoldre o pèrdues de dentadures postisses.

Tirisiti ha deixat passar a Ramón Climent al Teatre Principal. Entre funció i funció del retaule, s'ha presentat el llibre '180 anys de Teatre Principal d'Alcoi - De 1838 a 1938'. La presentació ha estat multitudinària amb personalitats de la societat i la cultura alcoiana. Per descomptat hi haurà un segon llibre des de 1939 fins a l'actualitat.

Abans de començar aquest acte de presentació, Joanfra Rozalén, editor del llibre i director de La Dependent; i Ramón Climent, periodista i escriptor, han atés ARAMULTIMÈDIA. En l'acte també ha estat l'alcalde, Toni Francés.


Com no podia ser d'altra manera, Tirisiti també ha aparegut en aquesta presentació. Ha sigut en el vídeo que s'ha projectat en l'inici de l'acte. A l'audiovisual s'han donat a conèixer algunes curiositats d'aquest teatre municipal, com, per exemple, que està construït en el lloc on estava el menjador de l'antic Convent de Sant Agustí, o que per fer el projecte d'aquesta infraestructura es van invertir 8.000 duros.


El Principal ha sigut molt més que un Teatre, ja que ha acollit balls de màscares, banquets o cine. Sobre el sèptim art, el Principal pot dir que és el primer lloc on es va projectar una pel·lícula en valencià a Alcoi, concretament 'El faba de Ramonet'.


Malgrat que l'espai té 180 anys, la programació ha estat interrompuda en alguns moments de la història per distints motius. Climent ha reconegut que aquest llibre "té 1000 històries" i passen moltes coses al volant del teatre com successos, assassinats encara sense resoldre o pèrdues de dentadures postisses.

Ramón Climent també sosté que el llibre mostra el "paper essencial del periodisme i els arxius". Aquest llibre "aprofita per reafirmar la premsa local perquè és la que ens conta la història quotidiana, no dels grans esdeveniments, sinó la de tots els dies".

Per la seua banda, Joanfra Rozalén, ha insistit en què des de La Dependent estan "molt contents" que l'exemplar siga una realitat. El que més li ha agradat és "veure com les companyies se les 'averiguaren' per poder viure a Alcoi quan els empresaris els contractaven".