El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rapinyaires per a espantar els coloms

Una de les aus rapinyaires de la campanya de control de coloms.

L'Ajuntament reclama la col·laboració dels propietaris de vivendes deshabitades, per tancar-les i evitar que els coloms facen colònies dins.

També es tracta la presència de mosquit tigre, però més del 80 per cent estan en cases provades, i es recomana no deixar líquids en recipients en jardins i terrasses, perquè necessiten molt poca aigua per a reproduir-se.
 

Xixona inicia una nova campanya per a controlar la superpoblació de coloms, amb la instal·lació de gàbies de les quals no poden eixir, i amb la solta d'aus rapinyaires en els punts més conflictius per a dispersar-les.

L'Ajuntament de Xixona s'ha posat mans en l'obra per a solucionar el problema dels coloms en la ciutat. Reconeixen que hi ha zones concretes, com el nucli antic o els voltants del camp de futbol, on hi ha colònies importants de coloms que "aprofiten les cases deshabitades per a la seua reproducció, i causen molèsties als veïns i problemes en els edificis".

Així les coses, s'ha posat en marxa una nova campanya a càrrec d'una empresa especialitzada, i que es basa en dos accions: la instal·lació de gàbies de no retorn, on els coloms entren però no poden eixir; i la solta d'aus rapinyaires en els punts més conflictius per aconseguir la seua dispersió. La campanya durarà tres mesos, i suposa una inversió municipal de 3.900 euros.

El regidor de sanitat, Cristian Sirvent, demana també la col·laboració dels propietaris de les vivendes deshabitades: "és important que es cobrisquen tota classe d'orificis a les façanes i teulades, es tanquen finestres i portes, o s'instal·len mosquiteres per a evitar que els coloms entren en els edificis i es reproduïsquen". Sirvent recorda que els coloms generen problemes "tant per l'acidesa dels seus excrements, com pels problemes que originen en taponar els desguassos. A més, també són portadores de paràsits i gèrmens".

Tractament contra mosquits a Xixona

L'Ajuntament també té en marxa altra campanya per a controlar la presència de mosquits i mosques negres, per tal de "minimitzar les molèsties que puguen causar". També s'inclou el mosquit tigre, la presència del qual s'ha detectat en Xixona. Però l'empresa especialitzada que fa el tractament assegura que més del 80 per cent dels focus del mosquit tigre estan en vivendes privades, i recorda que necessiten molt poca aigua per a reproduir-se, per la qual cosa recomanen evitar deixar aigua en recipients en les terrasses i jardins.