El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Raül Llopis anuncia un nou concurs per a la gestió del Teatre Principal d'Alcoi "bé siga per a La Dependent o bé per a altra empresa"

Interior del Principal / Coordinadora pel Valencià
L'Ajuntament busca una fórmula similar a la del Teatre Calderón

Amb la nova Llei de Contractes del Sector Públic, s'ha de traure un nou contracte "per serveis i de gestió de personal, però no pot haver-hi una companyia resident". A banda del canvi legislatiu, Raül Llopis ha recordat que "La Dependent sabia que el seu contracte finalitzava el 20 de gener de 2018 i ara mateixa ja no es pot prorrogar més"

Encara és una incògnita la futura gestió del Teatre Principal. El format actual de gestió de l'espai escènic és tindre a La Dependent com a companyia resident. Fins ara (o millor dit, fins al 9 de març que entra en vigor la nova Llei de Contractes del Sector Públic), l'Ajuntament ha subvencionat a La Dependent per gestionar el Teatre. Raül Llopis, regidor de Cultura, remarca que "hem de negociar per aconseguir aquest nou contracte per adjudicar-lo a l'empresa que siga, bé siga La Dependent o bé altra empresa". El canvi legislatiu "no permet que hi haja una companyia resident", segons indica Llopis.

Com afecta la nova Llei de Contractes a la situació del Teatre Principal i la Dependent? Segons ha contat Raül Llopis a ARAMULTIMÈDIA, "la nova Llei de Contractes no contempla cap tipus de format de companyia resident". Llopis continua dient que "s'ha de traure un contracte o plec de condicions com el del Teatre Calderón. És a dir, per serveis i de gestió de personal, però que no pot haver-hi una companyia resident".

A banda del canvi de la Llei de Contractes del Sector Públic, Raül Llopis recorda que "La Dependent sabia que el seu contracte finalitzava el 20 de gener de 2018 i ara mateixa ja no es pot prorrogar més". L'Ajuntament d'Alcoi té la intenció d'accelerar al màxim aquest procediment per tal de trobar una solució, encara que no s'ha comunicat cap data.

Pel que fa al funcionament del Principal, l'edil de Cultura continua dient que "el Teatre Principal pot no deixar de funcionar. És una instal·lació municipal. Si volem fer algun esdeveniment, haurem de buscar un personal que es faça càrrec de poder obrir tècnicament la instal·lació".