El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar creu que Alcoi no recuperarà els diners pel cas dels sobrecostos del Calderón

Teatre Calderón d'Alcoi.

 

Ortiz ha arribat a un acord de conformitat amb la Fiscalia Anticorrupció pel qual accepta dos anys de presó en la branca del cas Brugal sobre el presumpte falsejament del disseny urbanístic de la ciutat d'Alacant.

“Veure com es confirmen les trames de corrupció d’aquest empresari amb la dreta, i comprovar que a Alcoi no recuperarem els diners del Calderón és molt decebedor”. És la lectura que fan des de Guanyar Alcoi dies després que el promotor alacantí haja arribat a un acord de conformitat amb la Fiscalia Anticorrupció en què admetia els delictes imputats pel cas Brugal. Els populars consideren aquestes declaracions calumnies.

El regidor de la plataforma ciutadana Guanyar Alcoi, Pablo González, creu que la nostra ciutat "serà dels pocs llocs on les presumptes maniobres corruptes d'Enrique Ortiz amb alts càrrecs del PP quedaran impunes, tant per a l'empresari com per als polítics que feien possibles aquestes maniobres". Recordem el cas en què va estar involucrat Ortiz, derivat dels sobrecostos en la reforma del Teatre Calderón, que ascendeixen a 2,1 milions d'euros.

Guanyar Alcoi es refereix a alguns responsables del govern local durant la gestió de les obres: "És una vergonya que gent com Pastor o Palmer, amb tants anys de professionals polítics en primera línia dels temps més foscos del PP, encara ni tan sols haja oferit una explicació pública sobre per què els alcoians vam haver de pagar cinc milions d'euros més dels que estaven pressupostats en l'obra del Calderón".

Des de la plataforma ciutadana recorden que es van presentar com a acusació particular a la causa del Calderón; creuen que el govern municipal socialista va actuar amb "tebiesa", i com "en tot moment el govern es va negar a perseguir aquells que van ordenar els pagaments irregulars a Ortiz". La lectura que fan del cas, és que "les dificultats administratives estan abocant-lo al sobreseïment".

 

Ampliació a 19 d'abril

Per la seua banda, el Coordinador General del Partit Popular a Alcoi Ignacio Palmer diu que les acusacions de Guanyar són calumnies, "ni el Partit Popular d'Alcoi, ni cap dels seus components, es troba relacionat judicialment amb el tema que denuncia Guanyar Alcoi. Guanyar Alcoi pel que sembla forma part de l'acusació particular i ha de tenir tota la informació relativa al procés judicial. Per tant, el fet d'intentar calumniar al Partit Popular o a qualsevol dels seus components, simplement és una rebequeria deguda a l'odi tàcit cap al Partit Popular",

Palmer assegura que "els components de la Junta de Govern Local que va aprovar el pagament de les quantitats informades, ja van rendir comptes en el Tribunal de Comptes, quedant tots absolts, per tant sense responsabilitat patrimonial ni judicial, com es va publicar en el seu moment".