El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Joves Compromís,

Joves Compromís

Reacciona

Comunicat de la Coordinadora Comarcal de Joves PV-Compromís l'Alcoià-Comtat-Foies

Quan ningú t'escolta, per molt que crides, reacciona. Davant d'una realitat que a cada nova dada i rebrot es presenta més i més difícil, amb un atur en creixement constant, amb el tancament d'empreses i d'oportunitats laborals, només ens queda reaccionar. Davant l'emigració forçada de joves promeses, amb estudis i somnis que no es poden realitzar en els nostres pobles i ciutats, reacciona. Davant de polítics, monarques i empresaris que fan oïdes sordes a les necessitats de la gent, aquells que vingueren a "canviar" les coses tant com els qui fan de la bandera un programa polític, davant de tots ells, reacciona. La crisi del coronavirus ha colpit, de nou, les cares més invisibles que hi ha darrere de les dades macroeconòmiques: els qui viuen al dia, els qui no poden renunciar a obrir el bar, recollir la fruita o alçar la persiana de la tenda ni un sol dia, perquè significaria la runa total.

No obstant som els joves, i particularment els joves de la nostra comarca, qui més estem patint i patirem esta crisi. Si ja veníem d'una situació gravíssima, de desindustrialització, d'atur estructural i de pobresa, el terratrèmol destructor del Covid-19 ha rematat la situació, i aquells que tenim menys de trenta anys ens hem d'anar fent la idea de marxar lluny, molt lluny de la nostra casa, si les coses no milloren. Milloraran? Arriben esperances de la Unió Europea i d'un ambiciós pla de recuperació. És més, arriben notícies positives per a Espanya com a gran beneficiari. Però, ací què arribarà? Serà suficient per a una economia com la valenciana, especialment perjudicada per la dependència del turisme i un espoli fiscal continuat per part de Madrid? És més, serà suficient per a les Comarques Centrals, o es quedarà tot en València, Alacant i Castelló? Tindrà algú en compte les necessitats de l'Alcoià i el Comtat, encara industrials i amb deures pendents de reconversió?

No, si no reaccionem. No, si no erigim una veu unitària, jove i inconformista contra la injustícia. Molta gent va demostrar un gran potencial transformador en l'anterior crisi, que va trasbalsar la política del país, però no ha estat suficient. Ací governen els mateixos, amb la mateixa ineptitud de sempre, però amb més aturats, menys empreses i ben poques oportunitats de futur. Per això necessitem reaccionar des la base, a nivell de barri, de ciutat i de comarca, i amb eixa convicció rellancem el jovent comarcal de Compromís, la unió de tots els col·lectius locals per guanyar força i fer que la nostra veu arribe més lluny. I sobretot, per estar al teu costat en la defensa del que et pertany a tu i només a tu: un futur digne en la nostra terra.

Si estàs cansat d'esperar i vols actuar, ara és el moment. Reacciona.