El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cas Alqueria: la Vall ens Uneix al costat del seu alcalde, el PP ho considera "molt lamentable" i Compromís ho qualifica de dia trist per a Ontinyent

L'actual alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, considera que el processament obri una porta "per a defensar la nostra innocència".

Els populars diuen que cal deixar que la justícia actue, mentes que des de La Vall Ens Uneix tanquen files al costat de l'alcalde i asseguren que "la veritat es farà camí". Compromís califica de dia trist per a la ciutat d'Ontinyent.

La secretària general de La Vall Ens Uneix i primera tinent d'alcalde a l'Ajuntament d'Ontinyent, Natalia Enguix, assegura que tot el partit està al costat del seu alcalde i els seus col·laboradors, després de l'anunci del seu processament. Enguix assegura que "la veritat es farà camí" i considera que "lluitem contra elements molt poderosos que volen destruir el projecte polític que representa Jorge Rodríguez", perquè, assegura, era "una figura incòmoda i una amenaça orgànica".

Natalia Enguix també denuncia indefensió durant la instrucció del cas, i critica les formes de "tant pel jutge com pel fiscal, negant-se sistemàticament a les peticions de la defensa i impedint que acudiren testimonis claus per a la causa". I nega que s'hagen malversat 1,1 milions d'euros: "aquesta quantitat correspon als salaris, les retencions d'Hisenda i la seguretat social de les persones contractades que com a treballadors havien de cobrar. No sé si el que volien el jutge i el fiscal és que no es pagaren els salaris i la seguretat social dels empleats, ni es feren les retencions fiscals".

Per contra, des del Partit Popular consideren "molt lamentable que finalment l'alcalde d'Ontinyent haja sigut processat". Recorden que el juí "aprecia indicis de malversació i prevaricació de forma continuada", amb implicats tant del PSOE com de Compromís. Els populars ontinyentins apel·len "a la responsabilitat política i individual" i reclamen que s'actue "de forma que primen els interessos de la ciutat, i el primordial és deixar que la justícia actue".

Per ala seua part, el grup Compromís ha qualificat la situació de "dia trist per a la nostra ciutat, ja que no és gens positiu per a la nostra imatge com a poble que l'Alcalde i el seu Cap de gabinet estiguen processats en una causa judicial. Independentment de quins partits i persones estiguen implicades en el cas, des de Compromís per Ontinyent pensem que el més important és que la Justícia esclarisca els fets". El grup nacionalista valencià ha puntualitzat que "en funció de com es desenvolupe aquesta causa judicial, cada persona haurà de prendre les decisions més oportunes pensant en el bé d'Ontinyent per damunt de tot"