El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reactiva Alcoi té ara actives ajudes al lloguer, les contractacions, o per a poder fer descomptes als clients

Si vols demanar alguna de les ajudes, pots informar-te de tot a l'oficina de l'Àgora Alcoi. En el vídeo, el regidor de promoció econòmica Alberto Belda explica cadascuna de les ajudes. 

Durant aquest mes d'octubre els comerços i empreses poden optar a tres ajudes diferents gestionades per l'Ajuntament. Hi ha una ajuda per a cobrir part de les despeses de lloguer dels locals; altra ajuda per als que facen noves contractacions, contractes indefinits o recuperen treballadors dels ERTOs; i una última per a consolidar clientela i poder oferir descomptes en productes.  

A l'Àgora Alcoi ofereixen informació i assessorament de les diferents ajudes municipals per a compensar els problemes generats per la pandèmia de la COVID-19. Ara mateix i durant tot octubre es pot accedir a tres ajudes diferents, que detallen a continuació. Totes formen part del programa REACTIVA de l'Ajuntament d'Alcoi.

  • Ajudes al lloguer. S'atorga una quantitat fixa de 1.000 euros per a cobrir despeses del lloguer de local, o els interessos de la hipoteca. 
  • Ajudes a la contractació. Ajudes d'entre 1.000 i 3.000 euros, depenent de si es tracta de nova contractació, transformació de contracte temporal a indefinit, o recuperació de treballadors d'un ERTO. La quantitat és major si la persona contractada major de 55 o menor de 20 anys, dona, o aturat de llarga duració. 
  • Ajudes directes al comerç. És la segona edició de la campanya Ei!, amb l'objectiu d'animar als clients a comprar en el comerç de proximitat. Poden optar les tendes que han hagut de tancar durant el confinament, i els diners són per a cobrir descomptes en els seus productes. Aquesta ajuda preveu que cada comerç rebrà entre 200 i 1.000 euros, depenent de la quantitat de sol·licituds que hi haja.