El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rebeca Torró, directora general d'habitatge: "Hem destinat 3,5 milions d'euros per a pagar subvencions que es devien als alcoians"

La directora general d'habitatge h a presentat a Alcoi la segona edició del pla Renhata, ajudes per a la reforma interior de vivendes

La Generalitat assegura que ja ha abonat 4,5 milions d'euros a veïns d'Alcoi en concepte de subvencions per a rehabilitacions de vivendes. Però concreta que gran part d'aquesta inversió, 3,5 milions, ha sigut per a pagar subvencions que l'anterior govern encara devia. "Aquesta vegada sí que es paga" assegura Torró, qui considera que cal "recuperar la confiança dels ciutadans en l'administració". Rebeca Torró ha estat a Alcoi per a presentar la pròxima campanya del pla Renhata.

La directora general d'habitatge, Rebeca Torró, assegura que la Generalitat ja ha abonat més de 4,5 milions d'euros en subvencions a veïns d'Alcoi per a ajudes en rehabilitació de vivendes. Unes ajudes a les quals cal sumar el pla ARRUS de rehabilitació, amb 6 milions d'euros; o la inversió en el grup de vivendes Sant Jordi que segons Torró ascendeix a 575.000 euros. Però d'aquesta xifra de 4,5 milions, Rebeca Torró assegura que gran part, 3,5 milions d'euros, han sigut per a pagar subvencions que es devien als alcoians. "Aquesta vegada sí que es paga" diu Torró, qui assegura que "les ajudes cal convocar-les, tramitar-les, però també pagar-les. No sols paguem el que convoquem, sinó que hem fet front els últims dos anys als pagaments que s'arrossegaven, amb l'objectiu de recuperar la confiança dels ciutadans en l'administració".

Són declaracions que ha fet Rebeca Torró a Alcoi, en la presentació d'una nova edició del pla Renhata, ajudes per a canviar la caldera, substituir les finestres o reformar la cuina. És la segona edició d'aquest pla d'ajudes que l'any passat va tindre molt d'èxit i va esgotar els 3 milions d'euros que es destinaven. Per a la nova edició s'ha pressupostat un total de 5.416.000 euros en ajudes. El saló de plens de l'Ajuntament d'Alcoi estava de gom a gom, d'arquitectes, constructors o veïns que volien informar-se de primera mà d'aquestes ajudes. Les bases i tota la informació al respecte es pot trobar ací. Rebeca Torró assegura que amb aquestes subvencions "s'ajuda a dignificar els edificis més antics i es recupera el patrimoni que configura els barris i ciutats. A més de donar impuls a l'activitat econòmica"

Les jornades han servit també perquè els assistents coneguen altres tipus d'ajudes, com pot ser les subvencions per a fer l'Informe d'Avaluació d'Edificis, una valoració de com estan els edificis de més de 50 anys i que suposa un bon control, com diu Rebeca Torró, "ningú es qüestiona traure la ITV del cotxe, doncs en edificis també". També hi ha altra línia d'ajudes per a rehabilitar façanes o fer actuacions estructurals en els edificis. Rebeca Torró assegura que al llarg del mes de juny eixiran noves ordres d'ajudes, i que en total es destinen 16 milions d'euros a subvencions per a rehabilitacions.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura que "està molt satisfet de les ajudes" i de la col·laboració amb la Generalitat. Així, recorda altres subvencions que han arribat com el pla ARRUS "que suposa 6 milions d'euros per a més de 400 vivendes", i del qual, el 80 per cent dels projectes estan ja tramitats o en marxa. Francés també menciona altres projectes en marxa i subvencionades en part per Generalitat com les obres a Entença o la rehabilitació del grup de vivendes Sant Jordi. Però destaca especialment aquestes ajudes del Pla Renhata per a rehabilitar l'interior de vivendes perquè "el més important que tenim les persones és l'espai físic on vivim. Són ajudes que suposen millorar la qualitat de vida de tots".