El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reconstruït el mur de contenció de la carretera Molinar d'Alcoi

Reconstrucció del mur / Ajuntament
Va caure durant les pluges de finals del 2016

L’obra ha estat subvencionada per més de 30.000 euros per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. El regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, es congratula per l'obra i afirma que "s’ha resolt finalment un dels problemes derivats de les fortes pluges de l’any passat. Des de l’administració local s’ha actuat amb diligència per evitar que la seguretat del veïnat de la zona es vera compromesa"

El mur de contenció ubicat en la Carretera Molinar, que va caure durant les fortes pluges de finals de 2016, acaba de ser reconstruït. El termini d'execució, en un principi, era de 4 mesos, però s'ha finalitzat en poc més d'un mes, segons l'Ajuntament d'Alcoi.

El procediment de l'obra ha consistit en uns moviments de la terra per fer el camí d'accés, juntament amb un desbrossament. S’han llevat totes les restes de l'esfondrament: terres i enderrocs. Després s’ha excavat i formigonat la cimentació del mur i s’ha formigonat la cimentació amb unes mesures aproximades de 6 x 4 x 1,20 metres. Finalment, el mur de formigó armat ha estat reconstruït, el qual presenta unes mesures de 6 metres de llarg i 9,5 d'alt, amb un ample variable de 0,6 a 0,9 metres. També ha estat reconstruïda la vorera i el tancat proper al mur.

Aquestes obres foren adjudicades per valor de 35.516,09 € a l'empresa Asfaltos y Construcciones Aitana, ACA S.L. L’obra ha estat subvencionada per més de 30.000 euros per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, organisme de la Generalitat que es va comprometre a solucionar danys derivats de les fortes pluges de 2016.

El regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, es congratula per l'obra i afirma que "s’ha resolt finalment un dels problemes derivats de les fortes pluges de l’any passat. Des de l’administració local s’ha actuat amb diligència per evitar que la seguretat del veïnat de la zona es vera compromesa".