El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rècord de participació en l’APPinventor de la UPV

Un dels guardonats recollint el seu premi al Campus d'Alcoi de la UPV.

Alcoi ha estat el municipi més guardonat, amb 4 premis, seguit d’Alacant, Muro i Banyeres, amb 2 cadascun, i finalment València, Ibi i Alberic, amb 1 reconeixement per població.

Aquest concurs s’engloba dins de la iniciativa “Jóvenes conCiencia” i té per objectiu que l’alumnat d’ESO, Batxiller i cicles formatius desenvolupe Apps.

L’APPinventor del Campus d’Alcoi de la UPV ha aplegat a la seua dotzena edició consolidat ja com un dels certàmens de programació més importants en la seua categoria, tant a escala autonòmica com nacional, el qual ha arribat a congregar a centres educatius de les tres províncies valencianes, però també de Madrid.

 

Segons les dades facilitades per la UPV, el 2023 han participat 34 centres de 17 municipis en què trobem a Alcoi, València, Alacant, Banyeres de Mariola, Muro o Ibi. És a dir, estem parlant d’un total de 436 estudiants que han presentat 188 projectes, els quals han estat tutoritzats per 40 professors. Tan sols amb aquestes xifres ja ens podem fer una bona idea de les dimensions i el prestigi que ha obtingut aquest concurs destinat a estudiants de 3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior.

 

Els organitzadors han volgut destacar el gran nivell tècnic assolit per les aplicacions presentades a concurs, a més del caràcter social d’aquestes, com demostren títols com “Alcoi sense barreres”, “Accions verdes” o “L’aventura del reciclatge”. Els premis s’entregaren el 5 de maig en un acte on intervingueren Alberto Belda i Jorge Segura, regidors de l’Ajuntament d’Alcoi, Antonio Giménez i Jesús Seguí, representants de l’equip directiu del Campus d’Alcoi, i Rubén Pérez, director acadèmic del Grau d’Enginyeria Informàtica i encarregat de conduir la gala de premis.

 

Per acabar, la UPV ha volgut agrair a aquelles institucions que, un any més, han fet possible aquesta iniciativa, englobada dins del projecte “Jóvenes conCiencia”: en primer lloc, al Grau en Enginyeria Informàtica i al Doble Grau en ADE i Enginyeria Informàtica, els principals organitzadors del certamen; d’altre costat, a les entitats col·laboradores entre les quals trobem la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement, l’Ajuntament d’Alcoi, Multiscan Technologies i la Fundació Caixa Ontinyent.

 

Tot seguit, presentem el llistat complet dels guardonats per modalitat i categoria:

 

Modalitat A

 

Primer premi: “Alcoi sense barreres”, de l'IES Pare Vitòria d'Alcoi.

Segon premi: “Apocalipsi Climàtica”, de l'IES Professor Manuel Broseta de Banyeres.

Tercer premi: “Accions verdes”, de l'IES Pare Vitòria d'Alcoi.

 

Mencions especials

 

Sorpresa nocturna”, de l'IES Professor Manuel Broseta de Banyeres.

Plof!”, de l'IES Jorge Joan d'Alacant.

L'aventura del reciclatge”, de l'IES Consuelo Aranda de València.

Deporcounter’ i ‘Sons d'animals’ de Salesians Joan XXIII d’Alcoi.

 

Modalitat B

 

Primer premi: “Exàmens Cotes”, de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi.

Segon premi: “Space Battle”, de l'IES Serra Mariola de Muro.

Tercer premi: “V-Tiquet”, de l'IES Jorge Joan d'Alacant.

 

Menció especial

 

Choose the best prices”, de l'IES Martí Sorolla de València.

 

Premis del públic

 

Modalitat A: “Boss Battle“ del Col·legi Sant Joan i Sant Pablo d'Ibi.

Modalitat B: “Space Battle“ de l'IES Serra Mariola de Muro.