El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Recorda les festes amb els més de 20 vídeos d'Aramultimèdia

L'Alferes de les Tomasines
Entrevistes als 28 gloriers, a tots els càrrecs festers, i tots els moments més representatius de la festa alcoiana, en els vídeos d'Aramultimèdia

Hui és el dia de descans, per a recuperar forces, però també per a recordar i assaborir cada moment de les festes. Des d'Aramultimèdia t'ho posem fàcil amb aquest recull dels més de 20 vídeos que hem fet al llarg de tot el mes d'abril.

La trilogia festera a Alcoi ha arribat a la seua fi, però des d'Aramultimèdia ens resistim a deixar enrere aquestes espectaculars festes. Per això en aquest 'Dia del Descans' volem oferir-te la possibilitat de reviure tot el mes d'abril i tota la trilogia amb els més de 20 vídeos que hem emés. Posa't còmode i a passar-ho bé!

Aramultimèdia va encetar la campanya de festes amb un dels productes que més estimem i que donen ressò als pregoners de la festa, els 28 gloriers (bé, enguany 27 gloriers i una gloriera). Pots gaudir dels vídeos a tots ells en aquest enllaç

Enguany la festa s'ha avançat a març, i l'últim dia del mes estava tot enllestit per a la destapada del cartell. Però, abans, de matí, es feia el mateix però en la Penya del Bon Humor, un acte que tampoc ens vam perdre. Ja de vesprada Alcoi rebia amb absència de xiulits el cartell de José Borrell, que anuncia la festa per al 2018. 

El cartell es destapava l'últim dia de març, perquè el dia 1 d'abril ha caigut diumenge, i era el moment de la Glòria. Si has gaudit amb les entrevistes dels glorieros, ho passaràs millor veient-los en el seu moment. I com no, una setmana després, era el moment de la Glòria Infantil, igual o més emocionant. 

I una vegada celebrada la Glòria van passant els dies del mes d'abril, en espera de la trilogia. Però la festa ja es viu en moltes de les activitats de la ciutat. Al llarg d'aquests dies hem gaudit del concurs de tapes festeres dels Samaritas; o el Sant Jordiet Juanjo Valls va lliurar els seus premis al concurs de Castells de Festes

També era temps de parar atenció a tots els protagonistes, i saber com es preparaven per a la trilogia. Hem parlat amb el Sant Jordiet Juanjo Valls, amb Mossen Torregrosa. I també amb els quatre càrrecs i les seues favorites: el Capità Cristià dels Navarros, l'Alferes Cristià de les Tomasines; el Capità Moro dels Verds, i l'Alferes Moro de la Magenta.

I per fi arriben els dies més esperats! Tot comença amb els Músics i l'Himne d'Alcoi, dirigit enguany per Benedicto Ripoll, la festa del Pasdoble que dóna el tret d'eixida a la trilogia. 

Però per moltes paraules que utilitzem, mai us faríem arribar l'esplendor de l'entrada. Ací que millor si ho veieu. Podeu gaudir ací del Capità Cristià dels Navarros i el seu boato, o amb aquest vídeo de l'Alferes Cristià de les Tomasines. Ja de vesprada va ser el torn de la mitja lluna amb el Capità Moro dels Verds, i de l'Alferes de la Magenta. Però a més de les filaes que ostenten càrrecs, tenim les esquadres del Mig i la resta de filaes, tant cristianes com mores.  

Segon dia de la trilogia amb la jornada dedicada al patró, Sant Jordi, i amb els actes derivats de la devoció. Al matí es va celebrar la Processó de la Relíquia; i de vesprada la Processó General, on es pot gaudir de prop dels fabulosos vestits de tots els càrrecs. 

I finalment arribem a l'últim dia amb el dia dels Trons. La batalla i els trabucs omplin la ciutat. Les tropes mores arriben a la plaça i el matí conclou amb la victòria mahometana. Ja de vesprada els cristians recuperen el Castell gràcies a l'aparició de Sant Jordiet, que llança fletxes des de la fortalesa de la creu.