El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Recuperació de la línia de transport públic entre Banyeres de Mariola i Villena

Recuperació de la línia de transport públic entre Banyeres de Mariola i Villena
La línia està prevista que es pose en marxa a partir del dilluns dia 16 d’abril

El Consell reactiva la línia de transport públic entre Banyeres de Mariola i Villena. Aquest servei es posarà en marxa el pròxim 16 d’abril i a més donarà servei als municipis de Beneixama, El Camp de Mirra, la Canyada i Biar.

El Consell reactiva la línia de transport públic entre Banyeres de Mariola i Villena després de totes les reivindicacions dels veïns que reclamaven una connexió directa amb Villena, desatesa per l'anterior Consell.

Gràcies a la insistència dels veïns i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori s’ha recuperat aquesta línia de transport públic que a més donarà servei als municipis de Beneixama, El Camp de Mirra, la Canyada i Biar.

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha dit que "es recupera un servei que l'anterior govern no va saber o no va poder mantenir i que va deixar a més de 14.000 ciutadans sense connexió amb la seua localitat de referència, Villena".

A més afirma que "la reactivació d'aquesta línia interurbana s'inclou en el marc de mesures de caràcter provisional que la conselleria està adoptant per a millorar els actuals serveis de transport", i que "el vertader objectiu de la Generalitat és la completa modernització de l'actual xarxa de transport de viatgers per carretera, mitjançant la definició d'un nou mapa concessional que garantisca l'exercici del dret a lliure mobilitat de tots els ciutadans, de forma eficient i amb alt nivell de qualitat".

La mesura impulsada des de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en col·laboració amb els ajuntaments, permet oferir un servei els dilluns i dijous laborals amb una expedició d'anada al matí a les 8.45 hores i una altra de tornada a les 13.00 hores, que podria veure augmentada la seua freqüència en un futur pròxim en funció de l'evolució de la demanda.

El nou mapa concessional està sobre la base de 41 noves concessions de transport públic, 8 en la província de Castelló, 15 en la província de València i 16 en la província d'Alacant, juntament amb dues concessions de caràcter interprovincial, amb l'objectiu principal de millorar la qualitat en la prestació del servei.

L'àrea funcional de transport del Vinalopó, contempla la creació de 2 concessions, la CV 210 El Vinalopó Alt i Mitjà, de caràcter zonal, i la CV 209 Vinalopó-Alacant/Elx, de caràcter lineal.

El servei entre Banyeres de Mariola i Villena i els municipis de Beneixama, El Camp de Mirra, la Canyada i Biar, es posarà en marxa el pròxim 16 d’abril.