El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Recuperats el forn de calç de l'Estació Biològica de Torretes i l'aqüeducte del Barranc dels Molins d'Ibi

Visita al forn / Ajuntament d'Ibi

Ambdues actuacions tenen un cost de 35.103,96 euros, amb l'aportació dividida al 50% entre el consistori i Turisme.

Ibi ja compta amb dos atractius turístics més, gràcies a una aportació conjunta entre l'Ajuntament i la Conselleria de Turisme. S'ha recuperat el forn de calç de l'Estació Biològica de Torretes i l'aqüeducte del Barranc dels Molins. Ambdós pertanyen al municipi jogueter. Ambdues actuacions tenen un cost de 35.103,96 euros.

L'Ajuntament d'Ibi, amb l'aportació del 50% de la Conselleria de Turisme, ha dut a terme les tasques de recuperació d'un forn de calç, situat al Jardí Botànic de l'Estació Biològica de Torretes. Una subvenció emmarcada dins de les ajudes a entitats locals per a l'any 2020, dirigides a la millora i la competitivitat dels recursos i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.

L'alcalde d'Ibi, Rafael Serralta; el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Santi Cózar, i la regidora de Medi Ambient, Pilar Herráiz, han visitat l'Estació Biològica per a veure el resultat de les labors. La 'calera' (forn de calç) del Jardí Botànic està molt ben conservada i s'ha fet una recreació del funcionament original d'aquesta, sumant altre atractiu més. D'aquesta manera, s'ha seccionat en dues parts, recreant en una d'elles l'ús i funcionament original del forn i en l'altra meitat conservant el seu estat actual.

Tant en l'actuació del forn de calç com en la de l'aqüeducte, la prioritat principal ha sigut la seua conservació sense danyar el seu estat actual i preservant els materials existents amb la finalitat de revalorar l'entorn natural i posar de manifest la voluntat de conservar elements naturals i arquitectònics de valor i que formen part de la història d'Ibi.