El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reducció de la contaminació o més información per als usuaris. Coneix els reptes del bus urbà d’Alcoi

Autobús urbà a Alcoi / AM

L'autobús urbà estava aconseguint un augment de viatgers gradual des de meitat de 2015, fins a febrer de 2020

L’Ajuntament d’Alcoi ha constatat la recuperació d’un gran nombre de viatgers durant 2021 i mostra una tendència a l'alça. Malgrat que en el confinament de 2020 les xifres d’usuaris de l’autobús van baixar, en 2021 es mostra una tendencia a l’alça. A més, abans de l’arribada de la Covid, es va iniciar un procés participatiu per conèixer de primera mà les necessitats de treballadors i usuaris. Aquest procés va veure retardat el seu inici per la Covid i les mesures que es van haver d'aplicar per a evitar la propagació d'aquesta pandemia, segons el consistori.

Segons un comunicat de l’Ajuntament d’Alcoi, es plantejarà un nou servei que millore la reducció de la contaminació, amb més informació per a les persones usuàries, que mantinga i garantisca els llocs de treball amb almenys les mateixes condicions, que incloga algunes línies amb autobusos elèctrics i que contemple millores en les línies.

Algunes d’aquestes millores són arribar a diversos centres escolars i que continue havent-hi servei en el centre d'Alcoi durant tota la setmana, no com en l'actualitat que a causa dels nombrosos esdeveniments durant molts caps de setmana el centre es queda sense servei.

Xifres d’usuaris

Amb xifres aportades pel consistori d’Alcoi, l'autobús urbà estava aconseguint un augment de viatgers gradual des de meitat de 2015, fins a febrer de 2020. Aquest augment ve donat, en part, per la posada en marxa de diferents mesures com la tarifa bàsica de 3 euros mensuals o 30 euros a l'any, per a escolars de menys de 16 anys, pensionistes i aturats sense prestació i la segona tarifa de 4 euros al mes o 40 anuals, destinada a estudiants d'entre 16 i 26 anys, aquesta pujada es va veure frenada amb l'arribada de la Covid-19 i totes les mesures adoptades.

En 2021 el nombre de viatgers totals supera en 163.831 als de 2020, 1.269.504, mentre que en 2020 va haver-hi 1.105.673. No obstant això el que és més important i demostra l'increment és que fins i tot obviant els mesos de març, abril, maig i juny en els quals en 2020 hi havia mesures molt restrictives, el nombre de viatgers és superior en cada mes, excepte lògicament gener i febrer. Així a partir de setembre cada mes hi ha hagut una mitjana de 25.000 viatgers més per mes, la qual cosa demostra una recuperació respecte a l'any anterior i una tendència a l'alça.

Jordi Martínez, vicealcalde d’Alcoi, indica que “estem satisfets perquè el servei d'autobús estiga recuperant viatgers, és un indicatiu més que a poc a poc estem tornant a la normalitat. Continuem treballant per a millorar el servei i que per al pròxim estiu tinguem en marxa el nou contracte en marxa que segur aportarà beneficis a la ciutadania”.