El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reflexions sobre la guerra, l’exili i el franquisme a través del còmic

Un dels panells de l'exposició.

L'IES Andreu Sempere acull fins a finals de gener l'exposició "Imatges de la Memòria Democràtica: el còmic com a recurs didàctic". Es tracta d'una mostra que recull els treballs de 5 autors de còmics que fan reflexionar amb les seues vinyetes sobre la guerra, l'exili i el franquisme.

La mostra està formada per nou panells amb l'obra de cinc creadors (Antonio Altarriba, Sento Llobel, Paco Roca, José Pablo García i l'alcoià Jordi Peidró) que han facilitat les seues obres per a elaborar una exposició que té en compte els continguts curriculars que es treballen a les aules. La guerra, l'exili i el franquisme són els eixos que articulen els panells. Un dels cinc artistes en exposar, Jordi Peidro, ha visitat el centre aquest divendres dia 17 de gener per explicar a l'alumnat de batxiller d'art el procés creatiu de la seua obra.

Tal com diu una de les primeres vinyes de l'exposició: "El terror és com una gangrena que ens degrada a tots... Als botxins els fa sàdics.... A les víctimes les fa passives... Als espectadors els fa còmplices" (Dr Uriel, Sento Llobell). Per això, remarquen els responsables de l'exposició, "la història gràfica és una eina pedagògica fonamental per traslladar aquesta crua realitat als més joves, una feina moltes vegades difícil de resoldre sense eixir de l'aula".