El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Registrats 54 casos de gastroenteritis en la Residència de Majors d'Oliver

Segons han confirmat familiars d'alguns interns s'ha restringit l'accés de visitants al centre des de l'inici del contagi.

ARAMULTIMÈDIA ha pogut conèixer per fonts oficials l'existència d'un brot contagiós de gastroenteritis vírica que fins al moment ha afectat 47 interns i altres 7 treballadors de la Residència de Majors d'Oliver.

Segons la informació facilitada des de la Conselleria de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana cap d'aquests contagiats ha hagut de ser hospitalitzat. A més, no s'ha procedit al tancament del centre, segons la mateixa informació, "perquè no és necessari". Allò que sí que s'ha restringit, segons han donat a conèixer familiars d'alguns interns, ha estat l'entrada de visites al llarg d'aquest cap de setmana.

Tal com especifiquen des de la Conselleria es tracta d'una gastroenteritis vírica produïda per norovirus, la qual respon a un "quadre lleu autolimitat però molt contagiós".

Protocol d'actuació

El mecanisme de transmissió d'aquest virus és de persona a persona, per la qual cosa s'han extremat les mesures higièniques en el centre. Els malalts, siguen interns o treballadors, han d'estar separats de les persones no contagiades almenys durant dos dies després de l'acabament dels símptomes. Tot açò sumat a un escrupolós control en la neteja de superfícies, roba; així com en la preparació dels aliments i el contacte amb els contagiats.