El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Registrem un nou descens molt lleuger d'incidència de coronavirus a l'Alcoià i Comtat, amb 4.822 casos per cada 100.000 habitants

Més alt no podem arribar, toca baixar. El Montcabrer vist des de La Teixereta. Imatge d'Alberto Cortés

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 28 de gener, el departament de Salut d'Alcoi compta amb un total de 33.560 casos, 6.593 detectats en l'última quinzena. Sumem dos noves morts, que eleven la xifra a 437 pèrdues.
 

Mantenim la tendència: sumem molts casos, més de 2.000 nous positius; però no són més que en el moment més àlgid, així que suposen un nou descens d'incidència, molt lleuger, ni tan sols del 2 per cent, però descens. La incidència baixa a quasi tots els pobles, excepte a Alcoi on es mantenen per damunt dels 5.000 casos per cada 100.000 habitants. En aquesta ocasió sumem 2 morts, una a Alcoi i l'altra a Onil.

Per segona actualització consecutiva, la incidència de coronavirus a les nostres comarques no puja sinó que descendeix lleugerament. És una tendència generalitzada a tota la Comunitat Valenciana, on encara sumem elevades xifres de nous positius cada dia, però cada dia una xifra similar, no va en ascens, així que la incidència no puja més. De fet, la consellera de Sanitat Ana Barceló considera que ja estem aplanant el cim d'aquesta onada, i explica que ahir dijous 27 de gener es compliren quatre dies amb un índex de reproducció per sota d'1. Aquesta dada, que no s'ofereix habitualment, és molt important perquè marca quantes persones es contagien per cada positiu, i si supera l'1, suposa que els casos es multipliquen. En els pitjors moments de la pandèmia ha arribat a estar en 1,9. Així que ara cal un poc de paciència per notar el descens.

A les nostres comarques s'han sumat en els últims 3 dies un total de 2.185 nous positius. El rècord de nous positius en una única actualització està en quasi 2.500, així que mentre ens mantenim per sota no incrementem la incidència. Cal recordar que són xifres oficials, és a dir, els positius que Sanitat té constància. Però malgrat l'alt nombre de nous casos, la pressió a l'Hospital continua estable i quasi igual que a principis de setmana, amb 37 persones ingressades en la planta d'infecciosos i 2 persones en l'UCI. Sí que hem de lamentar dos noves morts que sumem en aquesta actualització, i que corresponen a Alcoi i Onil. En els últims 3 mesos han mort 12 persones pel coronavirus.

La incidència a les comarques descendeix lleugerament, quasi un 2 per cent, i es queda en 4.822 casos per cada 100.000 habitants. Per damunt de la mitjana i encara superant els 5.000 casos tenim a Alcoi, que ha sumat quasi 1.100 casos, la segona xifra més alta que ha sumat mai. També ha pujat prou la incidència a Cocentaina, tot i que es manté per sota de la mitjana del departament, amb 4.626 casos per cada 100.000 habitants. Pel que fa als pobles més menuts, tan sols estan per damunt de la mitjana del departament Penàguila i Alcoleja. La resta de municipis del departament mantenen la tendència de descens lent.

I un últim apunt, el Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana ha avalat la petició del president de la Generalitat Ximo Puig i l'obligatorietat del certificat COVID a l'interior d'establiments s'allarga fins al 28 de febrer.