El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Reinaugurat' el pont de Fernando Reig d'Alcoi amb la visita del ministre de Foment, Íñigo de la Serna. Ací, algunes reaccions

Desenes d'autoritats s'han traslladat a Alcoi per a participar en l'acte d'obertura amb el ministre de Foment

Han sigut quasi 20 mesos tancat al trànsit, i suposant tot un maldecap per al trànsit de la ciutat. El ministre de Foment Iñigo de la Serna ha destacat l'esforç que s'ha fet per a reobrir el pont abans de festes de Moros i Cristians. Però també hi ha hagut crítica, ja que als socialistes no els ha paregut de rebut que el ministre utilitzara el discurs institucional per a fer el que consideren un discurs partidista sobre els pressupostos generals de l'Estat.

Després de quasi 20 mesos tancat al trànsit i als vianants, ja s'ha reobert el pont de Fernando Reig. Ha sigut en un acte que ha generat molta expectació, i que ha comptat amb la presència de nombrosos polítics. A més del ministre de foment, Iñigo de la Serna, també estava el conseller d'Hisenda Vicent Soler; les diputades nacionals Patri Blanquer (PSOE) i Loli ALba (PP); la diputada a les Corts per Ciutadans, Rosa García; l'alcalde d'Alcoi Toni Francés; o la presidenta dels populars valencians Isabel Bonig, entre molts altres.

El ministre Iñigo de la Serna ha destacat les complexes i llargues obres que s'han fet per a restaurar el pont, tant des del punt de vista estructural com funcional. També ha destacat l'esforç que s'ha fet per a reobrir-lo abans de les festes de Sant Jordi. Però gran part del seu discurs l'ha dedicat a desgranar els pressupostos generals de l'Estat dins de l'àmbit de les infraestructures i connexions viàries (ací també ha parlat del tren Alcoi - Xàtiva), i per a reclamar a la resta dels partits que donen suport als pressupostos per a continuar amb determinats projectes. Un discurs dins de la inauguració que ha sigut ràpidament criticat per l'oposició. La diputada socialista Patri Blanquer lamenta que haja fet un ús partidista d'un acte institucional.

Tot pots vore-ho en el vídeo que hem preparat des d'Aramultimèdia. Però també pots seguir tot l'acte, amb les explicacions que s'han fet de l'obra i el discurs complet del ministre, en aquest vídeo que hem fet en directe.