El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reivindicacions per "un finançament suficient" en el Dia de l’Atenció Precoç

Hospital

Al Departament de Salut d’Alcoi les seus del Centre d’Atenció Pediàtrica (CAP) estan ubicades al soterrani 2 del centre de salut de ‘La Fàbrica’ i al Centre de Salut IBI I.

Aquest dimecres 16 de juny se celebra el Dia de l’Atenció Precoç, una jornada que pretén donar resposta de la forma més immediata possible a les necessitats dels xiquets “amb alteracions al desenvolupament o amb risc de patir-la. Al Departament de Salut d’Alcoi les seus del Centre d’Atenció Pediàtrica (CAP) estan ubicades al soterrani 2 del centre de salut de ‘La Fàbrica’ i al Centre de Salut IBI I.

Des de 1990, l’Àrea de Salut d’Alcoi compta amb el CAP per donar aquest servei tan necessari a les nostres comarques. Està format per professionals de la psicologia, fisioterapeutes, logopedes, terapeutes, treballadora social, conductor i auxiliar administratiu. S’atenen a xiquets d’entre 0 i 6 anys que presenten o poden presentar trastorns, motrius, sensorials, del llenguatge, trastorn de l’espectre autista (TEA) i retard evolutiu.


Els professionals que treballen amb l’atenció precoç demanden un “finançament suficient” i “una regulació bàsica comuna”. A la totalitat del territori espanyol, el 10% de xiquets fins als 6 anys tenen “problemes i preocupacions evolutives en algun moment del seu desenvolupament”.


L’assistència que es rep no és només per al menor, sinó també per a la família. L’Hospital Verge dels Lliris compta amb el programa d’atenció de xiquets amb alt risc, coordinats amb pediatria especialitzada.