El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Relleu a la presidència de la patronal tèxtil valenciana: l'alcoià León Grau deixa pas a Càndid Penalba

Foto de família després del nomenament del nou president d'ATEVAL
El sector tèxtil valencià aporta el 5 per cent del PIB industrial regional, amb 1.424 empreses i 23.000 llocs de treball directes, 2.000 milions d'euros de xifra de negoci i 900 milions d'exportacions en els cinc continents

Càndid Penalba assegura que reclamarà als diferents governs "mesures sòlides" per potenciar la reindustrialització i "superar les deficiències estructurals" que pateixen. Des d'ATEVAL també agraeixen la tasca del president ixent, l'alcoià León Grau, de qui diuen que "ha donat sobrades mostres de la seua professionalitat i forta defensa del sector".

L'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, ha celebrat Junta General extraordinària per a triar Càndid Penalba com a nou president de l'entitat. Substitueix en el lloc a l'alcoià León Grau, qui ha sigut president d'ATEVAL des de desembre del 2015, i de qui la patronal diu que "ha donat sobrades mostres de la seua professionalitat i forta defensa del sector".

Càndid Penalba, com a nou president, ha manifestat la voluntat de fer un nou Comité Executiu "funcional i dinàmic", que integre tant a empresaris veterans com nous, i "millorar la comunicació i prestació de serveis associatius, potenciar la internacionalització, la innovació i la formació, i donar un impuls a l'acció del lobby sectorial del tèxtil". Però també assegura que reclamarà als diferents governs la necessitat d'implantar "mesures sòlides" que potencien la reindustrialització i ajude a "superar les deficiències estructurals que constrenyen l'economia i que haurien d'incentivar la inversió, el consum i l'ocupació". Penalba destaca la "força col·lectiva del tèxtil valencià", que aporta el 5 per cent del PIB industrial regional, amb 1.424 empreses i 23.000 llocs de treball directes, 2.000 milions d'euros de xifra de negoci i 900 milions d'exportacions en els cinc continents.

A la presa de possessió de Càndid Penalba com a president d'ATEVAL també han assistit el conseller d'economia Rafa Climent, i el d'Hisenda Vicent Soler, com a mostra de suport del govern valencià al sector. Vicent Soler assegura que "ara estem en una etapa més positiva per a l'economia i és necessari que les institucions públiques ens impliquem". Així també diu que "en un context d'empreses de reduït tampany és important comptar amb un teixit associatiu potent, com representa ATEVAL". En aquest sentit el conseller d'economia Rafa Climent assegura que "el tèxtil és un sector que està fent les coses bé" i destaca "la important labor de promoció comercial i internacionalització que realitza ATEVAL mitjançant activitats en l'exterior, missions comercials o certàmens".