El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Renovació automàtica de l'atur mentre dure el tancament

El compromís és que els aturats actuals continuen cobrant la prestació sense problemes, i aquells "que per impacte de l'actual crisi, perden el seu lloc de treball, puguen vore reconeguda la prestació en el menor temps possible". 

Les oficines d'ocupació tanquen al públic però garanteixen l'atenció i gestió telefònica. Per la renovació de l'atur no cal preocupar-se perquè es farà automàticament mentre s'allargue el tancament. 

Les oficines del LABORA i el SERVEF, serveis públics d'ocupació, tant autonòmics com estatals, tanquen les portes i no atendran presencialment al públic. Això si, es manté l'atenció telefònica per a inscripcions o tramitacions de prestacions. I mentre dure aquest estat excepcional, es renovarà d'ofici totes les demandes d'ocupació al seu venciment, "amb l'objectiu de facilitar el posterior reconeixement de la prestació per desocupació que corresponga". 

S'han simplificat els procediments i reforçat l'atenció telefònica i telemàtica. El compromís, asseguren, és que els aturats actuals continuen cobrant la prestació sense problemes, i aquells "que per impacte de l'actual crisi, perden el seu lloc de treball, puguen vore reconeguda la prestació en el menor temps possible".