El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Renovació de la ‘Q’ de qualitat turística en la Tourist Info d’Alcoi

Renovació de la ‘Q’ de qualitat turística en la Tourist Info d’Alcoi / Ajunt. Alcoi
La ciutat aposta per la qualitat com a destinació

La Tourist Info d’Alcoi renova la ‘Q’ de qualitat reconeixent així els màxims estàndards en la gestió turística. Només Pego i Alcoi tenen el preivilegi de comptar amb aquest reconeixement a l'interior d'Alacant i 27 a tota la Comunitat.

Per tercera vegada consecutiva, la Tourist Info d’Alcoi renova la ‘Q’ de qualitat turística, atorgada pel ‘Instituto para la Calidad Turística Española’ (ICTE).

Aquest segell garanteix els màxims estàndards de qualitat en totes les àrees d’una oficina de turisme. La ciutat és una de les dues de l'interior de la província (juntament amb la de Pego) a obtenir la ‘Q’ i del total de 200 oficines turístiques de la Comunitat Valenciana, comparteix el reconeixement amb altres 27 oficines: 10 a la província d’Alacant, 10 a la de València i 8 a la de Castelló.

Aquesta ‘Q’ significa l’excel·lència en termes de direcció, d’acollida i atenció al client, d’aprovisionament i màrqueting, així com d’infraestructures i manteniment.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme diu que, “el reconeixement ajuda enormement a millorar la competitivitat d’Alcoi com a destinació turística, ja que es tracta de la norma de qualitat de major rang al sector”.

Els costs derivats de les tasques de seguiment d’aquest certificat, ha sigut sufragat perquè l’Ajuntament ha sol·licitat a l’Agència Valenciana de Turisme una subvenció de 3.098 €, el que suposa la meitat de l’import total.

A més de la ‘Q’ de qualitat, Alcoi aposta per la qualitat com a destinació iforma part també del ‘Sistema de Calidad Turística en Destino’ (SICTED), integrat per 38 empreses privades i entitats públiques del sector turístic entre les quals destaquen museus, allotjaments, restaurant…