El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Renuncia el cap d'Urgències de l'Hospital Verge dels Lliris

Assegura que en les últimes setmanes s'han viscut nits de "col·lapse" per la falta de personal. No sols falten metges, sinó que critica que Sanitat deixe Urgències en mans dels residents i al mateix temps abandone la faceta de formació que es necessita en un servei tan delicat. 

8 hores per a rebre la primera atenció en la nit del 22 de juny. I el 30 de juny hi havia 40 pacients per a 2 metges i 2 residents, un de primer any i l'altre de tercer. El 7 de juliol, a les 23 hores, hi havia 35 pacients, i menys metges dels habituals. 

El cap d'Urgències de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi ha fet latent el seu malestar amb la situació del Servei en una carta a la Conselleria de Sanitat i el Departament de Salut, i on presenta la seua renúncia a dirigir Urgències. Considera que el més normal seria tindre 6 facultatius de matí, 4 de vesprada, i almenys 3 de guàrdia. Però en nombroses ocasions són un menys en cada torn: 5 de matí, 3 de vesprada i 2 de guàrdia. Fins i tot assegura que en agost, en 4 ocasions, tan sols estaran de vesprada els 2 que estan de guàrdia. 

Una situació que provoca moments de "col·lapse" en Urgències. "Açò és inacceptable per a un Servei d'Urgències d'un Hospital. Anem cap a una catàstrofe des de fa anys i ningú no posa remei", assegura en la carta. Considera que el servei necessita una "catarsi", amb una ampliació de plantilla d'almenys 4 o 5 contractes més, i denuncia "abandonament" per part de la conselleria de Sanitat, que "ha optat per deixar en mans de residents i metges amb escassa o nul·la preparació en urgències i emergències, la supervivència dels Serveis d'Urgències Hospitalaris. I ho accepten com si fóra normal". Perquè, respecte als residents, considera que "s'ha abandonat la docència" davant la impossibilitat d'oferir-la, i que seria millor "deixar d'usar-los com a mà d'obra barata (en primer lloc pel bé dels nostres pacients, i en segon pel bé de la formació dels residents)".