El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reobri el Museu del Paper de Banyeres després d'un any tancat per reformes

Com va arribar el paper des de la Xina a Xàtiva, Alcoi i les nostres comarques; els molins paperers o els diferents tipus de paper que fabriquem com el d'estrassa o el de fumar. Tot al Museu que reobri les portes aquest diumenge 24 de febrer a Banyeres. 

El Museu Valencià del Paper, ubicat a Banyeres, obre de nou les portes aquest diumenge 24 de febrer. Ha estat tancat durant un any per obres de reforma, i ara presenta un museu "modern, concorde amb els dissenys museogràfics que es realitzen actualment".

Al museu de Banyeres es pot aprendre de la importància del riu Vinalopó per a l'establiment de molins paperers; o la història de la invenció del paper a la Xina i com va arribar fins a Xàtiva, Alcoi i les nostres comarques. 

El nou museu també t'endinsa en la fabricació de paper, i com la tècnica ha evolucionat al llarg dels anys. I et detalla tots els molins de paper del municipi, no sols els seus aspectes tècnics sinó també social dels treballadors, "quines feines es realitzaven i qui s'encarregava d'elles; la divisió del treball per sexes i edats; les condicions de treball i els salaris dels treballadors".

I a més, es podrà vore els diferents tipus de papers existents, com pot ser el paper d'estrassa per a embalar, les bosses de paper, o el paper de fumar. "No podíem oblidar dedicar un espai al Concurs de vestits de paper i a la seua evolució", expliquen des del Museu. 

La reinauguració del Museu Valencià del Paper serà aquest diumenge 24 de febrer, a les 11,30 a Banyeres.