El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reorganització a l'Hospital Verge dels Llirs per atendre millor les Urgències

Els tractaments de malalties cròniques que necessitaven renovació per part d'un metge, es prorroguen automàticament 60 dies més. I al CEEM d'Alcoi s'habiliten 40 llits per atendre l'emergència sanitària. 
 

A partir d'ara l'entrada d'Urgències no relacionades amb el coronavirus serà per Consultes Externes, la porta de les escales. La zona habitual d'Urgències es manté tan sols per als respiratoris. Recordeu que només per a vertaderes urgències, eviteu visites innecessàries. 

A l'Hospital Verge dels Lliris cada dia s'adapten a aquesta nova situació canviant, amb les reorganitzacions que siguen necessàries i amb el suport de tots els treballadors de totes les àrees que estan al peu de canyó de manera continuada. I un dels canvis que s'han de saber és la separació que s'ha fet de les Urgències per a tindre separats a tots els que vagen amb problemes respiratoris. 

Així, a partir d'ara, per a qualsevol urgència que no estiga relacionada amb el coronavirus cal anar per la porta de Consultes Externes, la de les escales que està al carrer Enginyer Colomina Raduán. I la zona d'Urgències habitual, pel carrer alcalde Francesc Boronat, es reserva per a respiratoris. Pel que fa a les embarassades que van a paritori, s'ha habilitat una porta exclusiva i han d'entrar per l'accés més allunyat, el que està junt la sala de diàlisi i l'aparcament. 

Més canvis per la situació. El president Ximo Puig ha anunciat que s'habilitaran espais extraordinaris a diferents punts de la comunitat per poder atendre l'emergència sanitària. En concret a Alcoi s'habilitaran 40 llits al Centre de Malalts Mentals del Barranquet del Soler, fins ara sense ús. 

I des de Sanitat anuncien que tots els tractaments per a crònics que necessiten renovació per part d'un metge, queden automàticament prorrogats durant 2 mesos. Amb aquesta mesura confien evitar més de 320.000 visites als Centres de Salut de tota la Comunitat. 

 

Recordeu que cal evitar visites innecessàries als centres de salut i a l'hospital. Les visites de cortesia a persones ingressades estan prohibides. Si tenia cita en el metge, cride abans al seu centre de salut pe saber què fer. Si no es troba bé, però no és una urgència, cride també al centre de salut per a saber com actuar.