El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Oficial: l'Alcoyano jugarà el dissabte 18 de juliol a les 20.00h la semifinal davant l'Intercity

Oficial: l'Alcoyano jugarà el dissabte 18 de juliol a les 20.00h la semifinal davant l'Intercity

El club alcoià ha confirmat l'horari de les semifinals del play off a 2B i, també, el de la final

Més informació

Oficial: l'Alcoyano jugarà el dissabte 18 de juliol a les 20.00h la semifinal davant l'Intercity

Reorganització zonal al Consultori de la Zona Alta d'Alcoi

Metges, veïns, la regidora de sanitat Aroa Mira, i la gerent del Departament de Salut Roser Falip, es reuneixen per a trobar una solució definitiva al consultori de la Zona Alta
La reorganització permetrà que el Centre de Salut de la plaça tinga servei de comare i que òbriga de nou totes les vesprades. També permetrà un servei continuat al consultori i un conveni per assegurar el seu manteniment

Se li assignarà un nombre concret de pacients de carrers propers al consultori, vora unes 1.500 persones. En els pròxims dies els afectats rebran una carta que els informarà d'aquest canvi, que, atenció, no és irreversible. La resta de pacients de la Zona Alta dependran del centre de salut de la plaça. Aquest canvi permetrà assignar un metge i una infermera que atendran de manera continuada, i els metges de la plaça ja no hauran de fer torns per a cobrir el consultori. També permetrà que es puga formalitzar un conveni entre sanitat i ajuntament per assegurar el manteniment i neteja del consultori.

Ha tingut molta polèmica els últims mesos, per tancaments temporals o per problemes després de les pluges de gener, per exemple. Però veïns, metges, Generalitat i Ajuntament s'han reunit per a buscar una solució permanent. Així, es reorganitzarà i s'assignarà una població determinada al Consultori, aproximadament 1.500 persones del barri; i també es destinarà allí de manera continuada un metge i una infermera. La resta de veïns de la Zona Alta dependran del centre de salut de la plaça.

I és que, com explica Roser Falip, gerent del Departament de Salut d'Alcoi, el consultori de la Zona Alta es va obrir l'any 2011 sense recursos propis, i eren els metges del centre de salut de la plaça els que pujaven per torns per atendre a la Zona Alta. Açò suposava que el centre de la plaça tancara dos vesprades a la setmana, i que en moments determinats, com ara a l'hora de cobrir les vacances dels treballadors, no es poguera oferir el servei que calia. Ara, en assignar una població i uns carrers concrets al Consultori, també es pot assignar un metge i una infermera que atendran allí de manera continuada. Així, a partir de juliol, el consultori oferirà servei tots els matins d'estiu, excepte uns dies pel període vacacional.

La reorganització suposa que a la plaça es quedaran 7 metges dels 8 que hi havia fins ara; i el huité serà destinat al Consultori de la Zona Alta. Així, tots els pacients de la zona centre i alta es reorganitzaran entre tots els metges. En els pròxims dies s'enviarà cartes a tots els veïns afectats, en el que se'ls explicarà quin metge se'ls assigna ara i si estarà al centre de salut de la plaça o en el de la Zona Alta. Però Roser Falip explica que no és un canvi tancat, i que els pacients poden demanar quedar-se amb el metge de sempre, o demanar un canvi. Aquestes sol·licituds es resoldran a partir d'octubre.

Però aquesta reorganització suposa més canvis. Per exemple, permetrà al Centre de Salut de la plaça obrir de nou totes les vesprades de dilluns a divendres. També permetrà oferir servei de comare, que fins ara estava desplaçada a La Fàbrica. Alguns serveis relacionats com el gimnàs continuaran a aquest centre de salut, però a partir d'octubre la comare ja atendrà embarassades en el centre.

I un altre canvi important que permet aquesta reorganització és que, una vegada el Consultori tinga assignada una població, la conselleria de Sanitat i l'Ajuntament podran formalitzar un conveni pel qual l'Ajuntament rebrà suport econòmic per assegurar el manteniment i neteja del Consultori, una qüestió que fins ara ha suposat diversos problemes.

Des del Departament de Salut d'Alcoi, com explica Roser Falip, són conscients de les molèsties que pot suposar als veïns els canvis de metge i la reorganització, però confien a poder solucionar tots els inconvenients, i que d'ací a poc temps el consultori de la Zona Alta funcione amb normalitat i de manera continuada.