El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Repetim propòsit d'any nou: construir la rotonda d'accés nord d'Alcoi

És un d'eixos propòsits que no s'han pogut complir enguany i que tornem a posar en la llista. L'últim plenari de l'any accepta el projecte del Ministeri amb confiança que les obres es liciten a principis del 2023.

Aquest 23 de desembre l'Ajuntament d'Alcoi ha celebrat un plenari extraordinari, i l'últim de l'any, per aprovar alguns projectes com l'Edificant per al Pare Vitòria o el Pla d'Inclusió i Cohesió Social d'Alcoi. I també s'ha acceptat el projecte definitiu per a la construcció de la rotonda nord, que el Ministeri va aprovar a finals d'octubre i que necessitava passar per plenari alcoià abans de licitar les obres.

Així, a una setmana d'acabar l'any, podem confirmar que no s'ha complit el propòsit que es va fer l'Ajuntament a finals del 2021 perquè la rotonda nord es construirà este 2022. Per culpa d'uns o d'altres, però la rotonda continua sense estar feta.

Ara que l'Ajuntament ha acceptat el projecte, el següent pas és la licitació de les obres. Costarà vora un milió d'euros i suposarà també la reorganització del trànsit en este concorregut accés. "Suposa una reivindicació històrica i es tracta d'una infraestructura molt necessària. Portem molt temps treballant perquè siga una realitat i ara, gràcies al compromís del Govern Central amb la nostra ciutat, serà una realitat, finançada pel Ministeri", diu l'alcalde d'Alcoi Toni Francés.

Quan serà realitat continua en l'aire, però confiem que siga este 2023.