El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Representants de l’Ajuntament visiten les obres del futur parc tecnològic de Rodes

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés; els regidors d'Ocupació, Alberto Belda; Innovació, Jordi Segura; i Joventut, María Baca han visitat les obres de rehabilitació

L'objectiu de la visita era veure sobre el terreny els espais destinats a cadascuna de les àrees i usos que s'han definit per al parc. La rehabilitació de Rodes és un dels principals projectes de l'EDUSI-Alcoidemà i està finançat per la Unió Europea en un 50%, el total és de 7 milions d'euros.

El passat dimarts 15 de març una comitiva municipal formada per l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés; els regidors d'Ocupació, Alberto Belda; Innovació, Jordi Segura; i Joventut, María Baca; així com per tècnics de diferents departaments, va visitar les obres per a transformar l’illa de Rodes en parc tecnològic-sociocultural.

Un dels arquitectes de l’equip redactor del projecte els va acompanyar en esta visita, que va servir per a situar sobre el terreny la planificació que s'ha anat duent a terme per a definir les àrees i usos del parc, plantejar i resoldre dubtes i calendaritzar la resta del procés.

La rehabilitació de Rodes per a la seua transformació en parc tecnològic-sociocultural és un dels principals projectes de l’EDUSI-Alcoidemà i està valorat en 7 milions d'euros. D'aquesta quantitat, la Unió Europea finança 3,5 milions d'euros (el 50%) a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa pluriregional d'Espanya 2014-2020, mentre que la Generalitat Valenciana aportarà 2,6 milions i l'ajuntament serà a càrrec dels 900.000 euros restants.

El projecte es completarà amb la creació de l'únic Centre de Desenvolupament Turístic Interior (CDTi) de la Comunitat Valenciana, les obres del qual estan pressupostades en 2,2 milions d'euros, sufragades íntegrament la Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Turisme.

La recuperació de l’illa de Rodes i la seua posada en valor no acaben ací i es completarà amb la restauració dels dos edificis en altura situats al carrer Tibi, anteriorment destinats a habitatges. En ells s'integrarà el centre administratiu, on estaran situades les oficines municipals, una àrea tecnològica i d'investigació en la qual s'instal·larà un centre de desenvolupament empresarial especialitzat, amb oficines per a tallers i reunions i un ‘coworking’ públic.