El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sant Roc i Cotes Baixes, finalistes en el Repte Aitex 2019

Les finalistes han rebut com a premi ordinadors portàtils i telèfons mòbils.

En total han participat 154 alumnes de secundària, els quals han presentat fins a 47 propostes.

Dos equips d'estudiants del col·legi Sant Roc i l'IES Cotes Baixes respectivament han quedat finalistes en el REPTE 2019 convocat per l'Institut Tecnològic Tèxtil. Es tracta de la segona convocatòria d'aquests premis, amb els quals AITEX buscava enguany projectes amb què millorar l'experiència d'esportistes amb la incorporació de tecnologia en el tèxtil.

Les alumnes Adela Fuentes i Isabel Valor de Sant Roc han sigut les segones qualificades gràcies al seu projecte anomenat 'Step by Aitex'. Es tracta d'un prototip de plantilla per a sabatilles esportives, incorporant un microxip amb què recaptar informació sobre el terreny i el tipus de xafada. La informació facilitada pel microxip es podria rebre al mòbil mitjançant una aplicació. El projecte 'Horn' de l'IES Cotes Baixes ha sigut el tercer qualificat, fruit del treball de Teo Senabre, Laia Andrés i Carla Domínguez. Els tres alumnes han presentat un model de guants de boxa, que mitjançant un xip permetria rebre informació per a millorar el rendiment esportiu.

Tots dos projectes han quedat per darrere de la idea guanyadora, plantejada per 3 alumnes del centre San José de Calasanz de València, consistent en una malla compressora i calefactora, mitjançant polímers electroactius i resistius.

En total han participat 154 alumnes de secundària, els quals han presentat fins a 47 propostes. El jurat, format per membres d'R+D d'AITEX, ha valorat molt positivament l'elevat nivell mostrat per les 47 propostes, tenint en compte criteris de qualitat, disseny i viabilitat. D'altra banda, des d'AITEX es tenen la intenció de convocar anualment aquest particular concurs, però plantejant el repte en diferents àrees de recerca.