El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

República Valenciana-Partit Valencianista Europeu es presenta a Alcoi com 'l'única opció política capaç d'exigir l'Estat espanyol que ature l'espoli cultural, econòmic i lingüístic que pateix des de fa 3 segles'

Grau, Alexandre i Meneu

Dolors Alexandre, candidata per Alacant i també a la presidència de la Generalitat per RV-PVE ha presentat les línies estratègiques del seu partit i els objectius que persegueixen en els pròxims comicis de 2023. Un partit sobiranista, valencianista, independentista valencià que pretén recuperar les claus de la caixa econòmica del País Valencià que ara es controla en contra dels interessos dels valencians des de Madrid.

República Valenciana-Partit Valencianista Europeu és una organització política amb certa implantació des del 2007 i que, a poc a poc, aconsegueix suport social amb la idea de recuperar per al País Valencià allò que l'Estat espanyol li va usurpar en perdre els furs en el segle XVIII.

Dolors Alexandre és la cap de llista per Alacant i també candidata a la Generalitat en les eleccions de 2023. Aquest dijous, de la mà del militant alcoià, Marc Grau, i del candidat per Castelló, Ximo Meneu, han explicat amb tota classe de detall i argumentació històrica i econòmica els objectius del partit que lideren.

 República Valenciana és un partit 100% valencià, republicà i defensor dels interessos de la ciutadania del País Valencià, des d'Oriola a Vinaròs, parlen valencià o castellà i siguen d'idiologia conservadora o progressista. El que els uneix és la recerca de la llibertat econòmica i social que els permeta no dependre de Madrid. Aquesta és la definició del partit exposada per Alexandre en l'acte celebrat en el Centre Cultural Ovidi Montllor d'Alcoi.

Dolors explica l'existència de RV-PVE en entendre que els partits nacionalistes valencians abandonaren el cognom de 'valencianista' quan decidiren unir-se i per conformar Compromís.

Els responsables de RV-PVE asseguren que "ja no esperen res d'Espanya. L'espoli està consolidat. Tan econòmic, amb l'infrafinançament evident, com ara l'espoli cultural i també el lingüístic. Lluitem per tindre les claus de la caixa de la nostra casa".

República Valenciana és un partit independentista, nacionalista modern, patriota i fidel als valors republicans més purs: Llibertat, Fraternitat i Igualtat.Pel que fa a Memeu, candidat per Castelló, ha repassat la història recent del País Valencià per a arribar a la conclusió que ara ens trobem en un moment delicat i en el qual s'ha endarrerit a temps de la Restauració espanyola. Un Estat, l'espanyol, que no atorga llibertat les nacions de la perifèria i per la qual cal lluitar amb mètodes democràtics de manera decidida.